U Trebinju je danas održana 15. međunarodna eko regata, na kojoj su najviše uspjeha imali članovi Kajak-kanu kluba "Mračaj" iz Runovića kod Imotskog.

eko-regata-trebinje-2016

Drugo mjesto pripalo je ekipi "Tarket" iz Bačke Planke, dok je trećeplasirani bio Kajak-kanu klub "Premium" iz Broda.

Takmičenje je održano u disciplinama K-1, K-2, MK-1 i MK-2 na 200 i 500 metara, a na veslačkoj stazi od Rastoka do mosta Iva Andrića učestvovali su takmičari iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

eko-regata-trebinje-2016

Prema riječima Petra Pantovića, predsjednika Kajak-kanu kluba "Trebišnjica", koja je i organizator tradicionalne sportske manifestacije, današnji događaj ima takmičarski karakter i promociju sportskog i eko-ruralnog turizma.

"U planu nam je da promovišemo Trebinje u jedan veslački centar koji bi izgradili na Goričkom jezeru, gdje bi sve ekipe iz regiona i zapadne Evrope dolazile na pripreme, jer nemaju uslove kakvi su u našem gradu", kazao je Pantović.

On je dodao da je Kajak-kanu klub "Trebišnjica" izradio idejno rješenje za ovaj centar, ali da su još uvijek u potrazi za investitorima.

eko-regata-trebinje-2016

Na regati već pet godina zaredom dolazi i pobjednička ekipa iz Imotskog, čiji trener Ante Lešina kaže da su u Trebinje došli sa 16 takmičara.

"U Trebinju su uslovi više nego odlični. Voda je čista i mirna, a ljudi su prijatni. Takmičenja nam služe za druženje mladih sportista", rekao je Lešina, dodajući da na regatu u Runoviće redovne dolaze takmiučari "Trebišnjice".

U ekipi "Trebišnjice" Mato Ratković osvojio je srebrnu medalju na 200 metara kajak jednosjed, Todor Milović i Mato Ratković u kategoriji kajak dvosjed osvojili su takođe srebro, dok je Ana Ratković osvojila bronzu na 200 metara.

eko-regata-trebinje-2016