Vjerujem da se veliki broj Trebinjaca jako zabrinuo za sudbinu svojih usrećitelja nakon najnovije Slavkanove teatralne konferencije za novinare i iznesenih sumnji da režim i njemu bliski kriminalci pripremaju atentant na osvjedočene pravednike i borce protiv kriminala i korupcije.

slavko vucurevic u posjeti briselu

Ostaci stare Službe državne bezbjednosti značajno su pomogli Pravedniku da dođe na vlast, pa nije ni čudno što je o planovima i kretanju zloglasnog Kosmajca bolje obavješten od BIA-e, AID-a i ANB-a. Znajući kako se on beskompromisno bori sa kriminalom i korupcijom, uvidjevši kako je u Trebinju razbio mafiju, počistio i procesuirao sve korumpirane političare i zaveo red, vlast se uplašila da će Pravednik istom silinom očistiti Vladu kad se ponovo vrati u poslaničke klupe. Zato su još prije 12 godina počele konspirativne pripreme za njegovo neutralisanje. Iako zloglasni Kosmajac ima veliko bogatstvo i brojnu ekipu kriminalaca, zbog važnosti zadatka odlučio da lično sa lažnom ličnom kartom dođe u Trebinje i organizuje pripreme za neutralizaciju opasnih protivnika koji prijete da uruše kriminalnu hobotnicu u regionu. Iskreno se nadam da su načelnik Nosović i ministar Jovičić shvatili ozbiljnost situacije i sa više prstena odbrane preduzeli preventivne mjere. Čuvajte nam Slavka, jer bi bez njega sve bilo dosadno i monotono.

Gradska dvorska luda i njeno neprimjereno blebetanje i lupetanje možda je nekom i bilo zanimljiva i duhovita na početku mandata, koji će najcrnjim slovima biti upisan u istoriju Trebinja, ali već odavno otprilike i od oka prosute nepovezane gluposti izgubile su svaku težinu i značaj. Obilježavanje stogodišnjice atentata i priče o Gavrilu Principu vjerovatno su podsvjesno raspirile bujnu maštu našeg Usrećitelja, pa zato ne treba pridavati nikakav znčaj posljednjem trabunjanju i besmislenim tvrdnjama da je neki diler bježeći od Vučića i policije došao u Trebinje da organizuje nekakav atentat.

Od Beme, autobuske stanice, istočne obilaznice, socijalne karte, smanjenja administracije i troškova do italijanskih tekstilaca i famoznih IPA fondova i projekata Slavko nas je sve u bezbroj navrata krupno slagao i obmanuo, i zato ne mogu proći jeftini pokušaji da se blebetanjem raznoraznih gluposti, iznošenjem uvreda, napadom na novinare i neprimjerenim ponašanjem u Skupštini skrene pažnja sa sveopšte anarhije i nerada. Učestalim pominjanjem lanaca i rešetaka Pravednik možda nešto i predosjeća, pa bi tako nekog mogao potaknuti da napokon prelista račune, budžetske rashode, dokumentaciju PIO-a i brojnih ugašenih preduzeća kojima je preko Nadzornih odbora Usrećitelj rukovodio, i tako skine teške lance i breme sa napaćenog grada.

Slavko zna da još jedan period može opstati na funkciji samo u atmosferi stalnih tenzija, napetosti i haosa, i zato ne treba da nas čude njegovi uporni pokušaji i nastojanja da izaziva i proizvodi stalne sukobe i incidente.

Primitivizam, nevaspitanje i bahato neprikladno ponašanje do sada nije viđeno u gradskoj skupštini, ali on nije jedini krivac. Svi oni koji ga podržavaju i glasaju za njegove prijedloge snose veliku odgovornost, i moraju biti svjesni krajnjih posljedica. Ukoliko u narednih mjesec dana stave u drugi plan lične interese, uskrate podršku gradonačelniku i zaustave dalje uništavanje grada mogu očekivati djelimičnu amnestiju za počinjene greške. U suprotnom u oktobru će biti svjesni i osjetiti koliko je gorka i kisela čorbica koja su svi skupa krčkali posljednje dvije godine.