Policajac Milan Savić iz Nevesinja, koji je u petak veče u Trebinju automobilom udario u ženu, dječja kolica i njenog brata, a onda pobjegao sa lica mjesta, pušten je na slobodu.

policija

Ovu vijest su Trebinjci primili s nevjericom, jer mišljenje nadležnog sudije da on neće ponoviti djelo ili pobjeći zvuči u najmanju ruku čudno, s obzirom na to da je već jednom pobjegao - u odsudnom momentu sa lica mjesta.

I ma koliko cijenjen i poštovan bio među svojim sugrađanima, činjenica da je Savić bio policajac zaprepašćuje javnost RS, jer iako zlo nikada ne miruje i može zadesiti bilo koga, potrebno je reagovati na pravi način nakon što se ono desi, a takva reakcija je ovoga puta izostala.

Iako se još ne zna kolika je količina alkohola kružila njegovim krvotokom, u momentima kada se, da bi izbjegao sudar sa drugim automobilom, odlučio na vožnju po trotoaru, RS i cijeli region su obišle slike prevrnutih dječjih kolica, a očevici tvrde da je plač bebe bio mnogo gori, ali ga on nije čuo.

Još nije utvrđeno da li je alkohol i stresno stanje toga momenta moglo otupiti Savićeva čula u toj mjeri da ne čuje dječji plač, da ne vidi njegovu majku i ujaka koji lete preko zaštitne ograde, ali je evidentno da mu refleksi za nastavak vožnje nisu otupili, jer je napustio lice mjesta.

Da li je ova energija, ma koliko bila pospješena alkoholom, mogla biti bolje iskorištena, u Doboju, Šamcu ili Bijeljini, gdje su se Savićeve kolege danima borile sa vodenom stihijom, niko ne može da zna.

Međutim, nepoštivanje značke koju posjeduje (iako nije bio na dužnosti), nepoštivanje zakona o upravljanju vozilom u alkoholisanom stanju i ograničenja brzine na putu na kojem je u sličnoj situaciji prije tri godine smrtno stradao i bračni par Šapurić iz ovog grada, ali prvenstveno nepružanje pomoći, mora iziskivati i adekvatnu kaznu.