Koncertom petnaest kulturno-umjetničkih društava iz Srbije, Crne Gore, Grčke, Bugarske, Slovenije, Turske i Hercegovine, večeras je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" priređena centralna manifestacija jubilarnog 10. Sabora folklora, u organizaciji kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Hercegovina" iz Petrovog polja kod Trebinja.

sabor folklora trebinje kud hercegovina petrovo polje

Mnogobrojnoj publici i turistima predstavili su se igrama iz svojih zemalja, a gromoglasnim aplauzima u više navrata su pozdravljene odlične koreografije. Svečanost je otvorio gradonačelnik Grada Trebinja, Slavko Vučurević, koji je istakao značaj samog Sabora, te čestitao KUD-u "Hercegovina" na uspješnoj organizaciji smotre folklora.

sabor folklora trebinje kud hercegovina petrovo polje

Program, koje je trajao skoro tri sata, bio je podijeljen u tri dijela, a priznanje KUD-a "Hercegovina" dodijeljeno je Maji Vujadinović, za sveopštu pomoć da "Hercegovina" postane prepoznatljiva kako na domaćim prostorima, tako i u inostranstvu.

Podsjećamo da je tradicionalni Sabor folklora počeo jutros koncertom na Trgu slobode. U večerašnjem programu predstavilo se preko 600 članova, a iz grada domaćina nastupila su sva tri kulturno-umjetnička društva, "Hercegovina, "Alat" i "Jovan Dučić". Igrom i pjesmom prikazana je kultura, tradicija i običaji raznih krajeva, a večerašnja noć zasigurno će svima koji su bili prisutni ostati u lijepom sjećanju.

sabor folklora trebinje kud hercegovina petrovo polje (8)

Trebinjci ističu da je ovogodišnji Sabor dobar primjer kakvi trebaju da budu naredni. Takođe, u okviru Sabora nastupili su predstavnici Međunarodnog festivala folklora, koji je juče održan u našem gradu.

U okviru Sabora pobratimili su se mjesne zajednice Petrovo polje i Guča, te time potvrdili svoje prijateljstvo.

Uskoro više fotografija može pogledati OVDJE.