Nakon potpisivanja ugovora o rekonstrukciji gradskog sistema za vodosnabdijevanje, Gradska uprava Trebinja nastavlja istim tempom rada otvorajući konkretne pregovore o mogućnostima rekonstrukcije zidina Starog grada.

stari grad zidine trebinje

Tim povodom gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, primio je juče predstavnike Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), direktora za BiH, dr Zulkufa Oruka, i zamjenika direktora, Omera Ajkona.

Turska agencija za saradnju i koordinaciju djeluje pri Vladi Republike Turske, a njeni predstavnici su juče boravili u Trebinju kako bi utvrdili potrebu za sredstvima u svhu rekonstrukcije zidina Starog grada.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom, predstavnici su sa turističkim vodičem obišli Stari grad i snimili zidine, te dali pozitivnu ocjenu projektu rekonstrukcije. Kako su istakli, svoje pozitivno mišljenje uputiće u sjedište Vlade Turske u Ankari, očekujući pozitivan odgovor i odobrenje grant sredstava za pomenutu namjenu.

Grad Trebinje već ima idejni projekat rekonstrukcije zidina, a ukoliko sredstva budu dostupna otpočeće se sa rekonstukcijom kako bi se Starom gradu vratio pređašnji izgled i na taj način uticalo na razvoj kulturnog turizma i ukupne turističke ponude, a samim tim i na povećanje broja turista u Trebinju.