Potpredsjednik SDS-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske u ime opozicionog "Saveza za promjene" Ognjen Tadić je rekao, prilikom sastanka sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem, da će, čim postane predsjednik Srpske, Trebinje osjetiti promjene.

ognjen tadic i slavko vucurevic u trebinju

Posjetu Trebinju, kako je rekao Tadić, iskoristio je za rješavanje nedoumice "zašto je nekolicina gradova u Srpskoj dobila status 'gradova slučaja' nakon promjene vlasti na lokalnim izborima 2012. godine".

"Nakon detaljne analize, uz potpuno uvjeravanje gradonačelnika Trebinja da je učinio sve što je bio obavezan kao gradonačelnik svih građana- da otvori vrata, postigne kompromise, razgovara sa predstavnicima svakog nivoa vlasti, razumio sam da nije bilo interesa ni vlade ni predsjednika da sarađuju sa Trebinjem i njegovim građanima", kazao je Tadić.

Tadić je dodao da je posebno ljut na predsjednika Srpske Milorada Dodika što je zaustavio razvoj Trebinja, te sve resurse prepustio jednoj političkoj stranci. Na taj način je, tvrdi Tadić, Dodik izazvao sukob između dvije grane vlasti na nivou Srpske.

On je istakao da se nada da će Trebinje, poslije 12. oktobra, prestati da bude grad iz koga dolaze loše vijesti, već grad koji će služiti na čast i ponos svim poštenim patriotama-ljudima koji žele da rade i uče u Srpskoj.

Takođe, obećao je Tadić, nakon izbora u novoj Vladi naće se i ljudi iz Hercegovine.

Pozdravljajući, kako je rekao predsjednika svih građana Republike Srpske Ognjena Tadića, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je istakao da je narod Srpske i Hercegovine spreman za nove promjene.

"Ognjen Tadić će biti predsjednik Republike Srpske 12. oktobra 2014. godine, jer su te promjene potrebne kako bi ovaj narod i republika imali jednog domaćina i kako bi svi građani imali svog predsjednika", kazao je Vučurević, napominjući da Srpska do sada nije imala domaćina, kao i da je dosadašnji predsjednik Milorad Dodik bio samo predsjednik članova SNSD-a, tajkunskih i kriminalnih grupa.

ognjen tadic u trebinju

On je dodao da je Ognjen Tadić čovjek koji Republiku Srpsku može da povede novom stazom,  koja će biti prosperitetnija, bolja, socijalno pravednija.

Hercegovina i Trebinje već su se opredijelili za predstojeće izbore, istakao je Vučurević i napomenuo da je  Ognjen Tadić već sada predsjednik Srpske.

Omladina SDS-a je prije sastanka organizovala radionicu na temu "Dajte svoju podršku za slobodu izražavanja".

U Domu mladih upravo je počelo druženje mladih SDS-a.

sds mladi