Članica Leotara plus Tamara Lozo nastavlja tradiciju trebinjskih karatistkinja koje se godinama unazad nalaze među kandidatima za Izbor među deset najboljih sportista Republike Srpske.

tamara lozo izbor sportista rs

Po uzoru na klupske koleginice Maju Mirdinju i Dragicu Drapić, Tamara Lozo je najsjajnijim odličjima na Svjetskom prvenstvu u karateu (WKC verzija), koje je održano u Melburnu, istakla kandidaturu u Izboru za najboljeg sportistu u 2013. godini.

- Pored zlatnih medalja u Australiji u borbama pojedinačno i ekipno, koje imaju najveću vrijednost, izdvojila bih i zlatnu medalju na Svjetskom stilskom Šotokan prvenstvu u Novom Sadu u katama, kao i titule šampiona Srpske u katama i borbama pojedinačno u juniorskoj kategoriji. Prvakinja sam u borbama u seniorskoj kategoriji, vicešampion u katama, te prvakinja BiH u istim kategorijama - naglasila je Tamara Lozo.

Zlatne medalje iz Melburna su i najveći uspjeh u karijeri mlade Trebinjke.

- Otkada sam postala svjetski šampion pojavila se obaveza pravdanja te titule, veliki pritisak je u pitanju. Iskreno, u početku nisam ni očekivala da ću nešto osvojiti. Kasnije kada su počeli mečevi pokazala sam da iz Republike Srpske dolaze nevjerovatni talenti, što su dokazale i moje kolege sa kojima sam otputovala u Australiju - rekla je Lozo.

Ona je naglasila da je velika čast biti među kandidatima za izbor najboljeg.

- Lijepo je kada neko prepozna vaš uspjeh. Za mene je to velika čast, znak da se trud isplatio - dodala je Lozo.

Advokat

Tamara Lozo je student Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

- Pravo me oduvijek privlačilo. Kroz srednju školu stekla sam neko opšte znanje i planiram da nastavim da se školujem u tom smjeru. Trenutno nemam vremena za neke druge hobije. Fakultet i karate su mi sada najveći prioriteti - istakla je Lozo.