U organizaciji Karate saveza Republike Srpske i tehničkoj organizaciji Regionalnog karate saveza Krajine i Karate kluba "Šesnaesta", u Banja Luci je u nedjelju održano Prvenstvo Srpske za seniore-ke.

tamara lozo dragica drapic rajko radulovic vidak aleksic karate klub leotar plus

Na Prvenstvu je nastupilo 70 sportista iz 17 klubova KSRS, među kojima troje sportista Karate kluba "Leotar Plus".

Na ovom Prvenstvu sportisti Leotar Plusa osvojili su pet medalja – tri zlata (dva pojedinačno, jedno ekipno), jedno srebro (pojedinačno) i jednu bronzu (pojedinačno) i u ukupnom plasmanu klubova zauzeli visoko drugo mjesto.

Najuspješniji sportista Kluba i Prvenstva je Tamara Lozo, sa osvojene tri zlatne medalje. Najteže borbe vodila je u katama, gdje je poslije četiri meča uspjela osvojiti zlatnu medalju i potvrditi prošlogodišnji rezultat.

Uz to, ona je po prvi put postala šampionka Srpske i u borbama u srednjoj kategoriji, do 61 kilogram.

Tama Lozo i Dragica Drapić osvojile su i treću zlatnu medalju u borbama ekipno.

Iako bez treće članice tima i pod imerativom pobjede u svim mečevima, njih dvije su uspjele osvojiti šampionsku titulu i na taj način potvrditi dugogodišnju dominaciju Leotar Plusa u ovoj disciplini i uzrasnoj kategoriji.

Dragica Drapić, poslije više osvojenih titula u srednjoj kategoriji, na ovom Prvenstvu osvojila je srebrnu medalju, dok je Đorđo Vuković, u istoj kategoriji, došao do bronzane medalje.

Rezultati bi bili i veći da je Leotar Plus nastupio u kompletnom sastavu.

"Ovo Prvenstvo je prva uspješna provjera naših sportista za učešće na Svjetskom prvenstvu, koje će se ove godine održati maja mjeseca u Rigi, Letonija", kaže Rajko Radulović, trener Leotar plusa.

Inače, po prvi put, Prvenstvo je održano po takmičarskim i sudijskim pravilima Svjetske karate federacije.