Knjigom "Stani da ti rečem", Dušan Zurovac obogatio je svoj književni opus djelom u kojem na sebi svojstven način ispreda svoju životnu priču ili, kako je to sam rekao, prepisuje život od djetinjstva u Hercegovini, tokom Drugog svjetskog rata do dana današnjih.

promocija knjige dusana zurovca

Zurovčevo djelo štampano u ediciji Matične biblioteke promovisao je Kulturni centar u Istočnom Sarajevu.

- U ovoj knjizi stanuje ljudska patnja, a meni se čini da život i nije uopšte život bez toga - poručuje Zurovac čitaocu u uvodniku, uz molbu da, kako kaže, ovu knjigu i ne uzima u ruke ukoliko ima svilenu dušu. Brzo živimo, ne slušamo jedni druge, kaže autor objašnjavajući naslov djela "Stani da ti rečem".

Hercegovina, koja je Zurovčev zavičaj, nikog ne ostavlja ravnodušnim, kaže profesor Božo Tepavčević, ukazujući da se autor pišući napajao sa Vukovog izvora govoreći lijepim hercegovačkim jezikom.

Likove u knjizi priča "Stani da ti rečem" vezuje Zurovac svojim bitisanjem među njima, pa se ovo djelo može čitati poput romana. Dušan Zurovac se kao autor desetak književnih djela, među kojima su "Zapisi iz mostarskih tamnica", "Na straži u Sarajevu", te "Šesto šezdeset šest dana u vojnom zatvoru u Goraždu", više izražavao dokumentaristički i istoriografski.

"Stani da ti rečem" i ranije objavljen roman "LJudi" upotpunjavaju njegov književni opis približavajući ga široj čitalačkoj publici.