Proteklog vikenda u Banjaluci na Gradskom Olimpiskom bazenu održan je međunarodni plivački miting „PLIVAJ SRCEM 2013“. Na ovome takmičenju učestvovaloje 417 plivača iz 19 klubova, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Na ovome prestižnom plivačkom takmičenju u Banja Luci učestvovali su i plivači iz plivačkog kluba Leotar.

Bazen Banja Luka

Plivači Leotara i na ovome takmičenju su ostvarili veoma dobre rezultate, osvojvši četri medalje, dvije srebrene i dvije bronzane medalje.

Jedna od najmlađih trebinjskih plivača, Helena Lakić (2005) osvojila je srebrenu medalju u disciplini 200m mješovito a bronzom se okitila na 50m leđno. Ana Popović (2001) osvojila je srebrenu medalju u disciplini 100m prsno, dok je Ana Čučković (1998) u seniorskoj kategoroiji osvojila bronzanu medalju u disciplini 200m mješovito.

- Ovo je bilo naše prvo takmičenje, u malim bazenima, poslije ljetnje sezone, sa kojim otvaramo naša takmičenja u zimskoj sezoni 2013-2014. Zadovoljan sam postignutim rezultatima naših plivača , bilo je i ličnih rekorda , a što me veoma raduje, pored naših starijih plivča koji su nas navikli na odlične rezultate, na ovome takmičenju su odlično plivale i naše nove mlade plivačke nade, koje sa svojih osam godina postižu odlične rezultate, kao što su Helena Lakić (2005), Teodora Kraljević (2005), Sandra Rosandić (2003) – ističe Veljko Piljević, trener PK Leotar.