Članovi Plivačkog vaterpolo kluba „Leotar“ osvojili su osam medalja na Drugom međunarodnom plivačkom mitingu „Velež kup“ u Sarajevu, koji se održavao 9. februara u  organizaciji Plivačkog  kluba „Velež “ iz  Mostara.

plivaci u sarajevu.jpg

PVK Leotar predstavljalo je osamnaest plivača: Miloš Ćeranić, Veljko Jovanović, Vuk Varaga,  Nikola Lješković, Milan Bajčetić, Lidija Bajčetić, Helena Jovanović,  Lara Pujić, Nevena Kurtović, Luka Ratković, Sara Ratković, Andrej Lučić, Vladimir Grgurević, Filip Jokanović, Marko Grgurević, Kristina Turnić, Srđan Kurtović i Nikola Telebak.

Plivači plivačkog vaterpolo kluba „Leotar“, osvojili su tri zlatne, tri srebrne i dvije bronzane medalje.

Zlatne medalje osvojili su: Miloš Ćeranić u disciplini 50 metara delfin i Nikola Lješković u disciplinama 50 i 100 metara leđno.

Srebrne medalje osvojili su: Nikola Telebak u disciplinama 50 i 100 metara leđno i Veljko Jovanović u disciplini 100 metara leđno.

Bronzane medalje osvojili su :Miloš Ćeranić u disciplini 50 metara slobodno i Veljko Jovanović u disciplini 50 metara leđno.

Na ovom takmičenju učestvovalo je 20 klubova iz Srbije, Bosne i Hercegovine i  Republike Srpske, sa 305 takmičara od čega je 179 u muškoj i 126 u ženskoj konkurenciji.