U organizaciji Plivačkog saveza Republike Srpske 10. i 11. juna, na Gradskom Olimpijskom bazenu u Banjaluci održano je Ljetno republičko prvenstvo u plivanju.

pvk leotar

Učešće je uzelo sedam klubova iz Republike Srpske sa 231 plivačem, od čega je 145 u muškoj i 86 u ženskoj konkurenciji.

Plivački vaterpolo klub "Leotar" predstavljalo je 24 plivača : Srđan Kurtović, Igor Ribić, Filip Čolović, Vuk Popović, Dušan Mirdinja, Nikola Telebak, Veljko Jovanović, Vuk Varaga, Matija Ratković, Gojko Jankovič, Filip Jokanović, Dimitrije Rajković, Miloš Ćeranić, Milan Bajčetić, Luka Ratković, Lidija Bajčetić, Helena Jovanović, Doris Ćaćić, Ana Stanković, Sara Ratković, Lara Pujić, Mina Vučurević, Sanja Krivoglav i Nevena Kurtović.

Plivači Leotara osvojili su ukupno 18 medalja, od čega su dvije zlatne, šest srebrnih i deset bronzanih.

Janković Gojko u disciplini 200 metara mješovito osvojio je zasluženo mjesto prvaka Republike Srpske u kategoriji mlađih pionira, a Jovanović Helena dokazala se u disciplini 100 metara delfin i time postala prvak Repubike Srpske u istoj kategoriji.

Srebrne medalje osvojili su Jovanović Helena u disciplinama 50 metara delfin i 50 metara slobodno, Janković Gojko u disciplini 100 metara prsno, Vučurević Mina u disciplini 200 metara prsno, Mirdinja Dušan u disciplini 200 metara delfin i Telebak Nikola u disciplini 200 metara leđno.

Bronzane medalje osvojili su Mirdinja Dušan u disciplini 400 metara slobodno, Telebak Nikola u disciplinama 100 metara prsno, 200 metara mješovito i 200 metara leđno, Vučurević Mina u disciplinama 50 i 100 metara prsno, Krivoglav Sanja u disciplini 200 metara mješovito, Janković Gojko u disciplinama 50 i 200 metara prsno i Jovanović Helena u disciplini 50 metara leđno.

Na ovom takmičenju za PVK "Leotar" posebno su se istakli plivači, koji su svoju karijeru započeli veoma rano i uspješno.

Najmlađi učesnik prvenstva, sa svojih nepunih šest godina, Bajčetić Lidija, pozdravljena je gromoglasnim aplauzom od strane učesnika takmičenja, kao i od same banjalučke publike.

Trebinjski plivači su svojim velikim radom i trudom značajno popravili prethodna vremena, a predstojeća takmičenja dočekuju spremno.