U Plivačkom vaterpolo klubu "Leotar" Trebinje u toku je upis u školu plivanja i za obuku neplivača, a zainteresovanost mladih nikada nije bila veća, potvrdio je Srni sekretar ovog kluba Brano Krivoglav.

brano krivoglav skola plivanja

On kaže da su za školu plivanja najviše zainteresovani učenici osnovne škole, ali da ima i mališana predškolskog uzrasta i starijih od 18 godina, koji žele da nauče da plivaju ili da usavrše ovaj sport.

Zahvaljujući predanom radu instruktora, svake godine školu plivanja uspješno završi oko 400 mališana iz Trebinja i susjednih hercegovačkih opština.

"U nekoliko prethodnih nekoliko dana upisali smo stotinjak djece iz Trebinja, te stotinjak iz Gacka koji će organizovano dolaziti, jer im je opština obezbijedila prevoz", rekao je Krivoglav i dodao da će se obuka izvoditi u malom bazenu Sportsko-rekreativnog centra "Banje".

Krivoglav, koji je i jedan od instruktora, kaže da su planirana tri termina u jutarnjim i večernjim časovima, te da će časovi biti svaki drugi dan i subotom, a cijena za mjesec dana je 50 KM.

"Donja starosna granica je pet godina, s tim što se mogu prijaviti i mlađa djeca u zavisnosti od tjelesnih i motoričkih karakteristika", kaže Krivoglav.

Obuka za starije od 18 godina biće u večernjem terminu od 19.30 časova utorkom, četvrtkom i subotom.

Kao i ranijih godina i ove će na kraju programa biti izvršeno finalno testiranje, te da će oni koja ga prođu moći da se upišu u prvu godinu škole plivanja, koja se odvija u velikom bazenu.

Uporedo sa upisom u školu plivanja vrši se i upis u školu vaterpola.

"Imamo mnogo zainteresovane omladine za ovu školu, što nas posebno raduje", kaže Krivoglav.

Upis u školu plivanja i obuku neplivača je svakim radnim danom od 9.00 do 11.30 časova i poslijepodne od 18.30 do 21.00 čas u kancelarijama kluba u Sportsko-rekreativnom centru "Banje".

Škola plivanja traje do 1. septembra.