U Prijedoru je proteklog vikenda održan 15. Međunarodni Memorijalni karate turnir „Radenko Vranješ“ na kome su zapažen rezultat ostvarili članovi Karate kluba „Leotar plus“ osvojivši šest medalja od čega pet zlatnih i jednu srebrnu.

karatisti leotara

Najuspješnija u redovima trebinjske ekipe bila je Tamara Lozo koja je osvojila dvije zlatne medalje, u borbama u srednjoj kategoriji i katama pojedinačno, uzrast do 18 godina. Srebrno odličje pripalo joj je u katama, uzrast od 18 do 21 godine. Najsjajnija odličja osvojili su još i Andrea Riđešić nada, kate 2. nivo i u borbama, uzrast nada, srednja kategorija do 50 kilograma kao i Ana Lakić mlađa kadetkinja, borbe, teška kategorija, preko 50 kilograma.

Na turniru, koji je organizovao Karate klub ''Šodan'' Prijedor, učestvovalo je 540 sportista iz 27 kluba iz Srpske, Federacije BiH i Srbije. „Zbog nedostatka novca na turnir je krenulo samo četvoro sportista, koji su, na samom početku sezone, ostvarili odličan rezultat i najavili uspješnu polusezonu. Turnir je odlično organizovan na pet borilišta. Najveći broj učesnika bili su mladi sportisti, ali je bio zapažen i veći broj sportista u starijem uzrastu. Na ovom turniru održan je i meč u borbama u apsolutnoj kategoriji za novčanu nagradu u pojedinačnoj muškoj seniorskoj konkurenciji, na kome su, osim domaćih, nastupili i reprezentativci Srbije", kaže menadžer Karate kluba „Leotar plus“ Rajko Radulović.