Njegova ekselencija ambasador Velike Britanije u BiH, Najdžel Kejsi, posjetio je danas gradonačelnika Trebinja u Gradskoj upravi Trebinje. ambasador velike britanije u trebinju Na sastanku sa ambasadorom gradonačelnik Trebinja predstavio je trenutnu situaciju u našem gradu i razgovarao o mogućnostima saradnje sa ambasadom Velike Britanije u BiH.

„Dozvolite mi da izrazim zadovoljstvo da sam danas u posjeti imao Njegovu ekselenciju, ambasadora Velike Britanije, g. Najdžela Kejsija i zahvalnost što je našao vremena da posjeti naš grad i upozna se sa opštom ekonomskom, socijalnom i političkom situacijom i našem gradu, kao i u regiji. Želim da mu se zahvalim na njegovom interesovanju za privredni razvoj ovoga grada i problemima sa kojima se susrećemo, kao i na njegovoj želji da nam pomogne promovišući Trebinje kao moguću destinaciju i preko preko svojih kolega koji su u diplomatskom kvoru pokušati da Trebinje prikaže u najboljem svijetlu kako bi se našlo na listi poželjnijih gradova za investiranje“ – rekao je gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević.
Vučurević je ambasadora upoznao i sa situacijom u odnosu sa republičkom vlasti i problemima u komunikaciji ministarstava sa lokalnom zajednicom Grada Trebinja, ali i drugim lokalnim zajednicama koje su također u blokadi od strane republičke vlasti i organa:

„Naravno da sam gospodina ambasadora upoznao i sa političkom situacijom i političkom blokadom naše lokalne administracije od strane republičke vlasti, obzirom na sve što se dešava i što je nažalost istina. Ambasador je pokazao zanimanje i spremnost da nam pomogne u svim segmentima, u privrednom, kulturnom i socijalnom i na kraju i u političkom životu u našm gradu, odnosno u riješavanju pitanja koja su veoma bitna za građene Trebinja, RS i BiH. Naravno da je kao ambasador jedne od najmoćnijih svjetskih sila u prednosti i prilici da svojim stavovima i prezentovanjem našeg grada pomogne u razvoju naše zajednice i komunikaciji sa zemaljama Evropske Unije“

Njegova ekselenicja ambasador Velike Britanije, Najdžel Kejsi, izrazio je zahvalnost gradonačelniku Trebinja na dobrodošlici, potvdivši da je na današnjem sastanku bilo riječi o opicijama i načinima kojima on, kao ambasador, može uticati na razvoj Trebinja.

„Prvi put sam u Trebinju i ovo je jedan od najljepših dijelova sa velikim potencijalom, prvenstveno zbog blizine sa Dubrovnikom, gradom u koji svakodnevno pristiže na stotine mojih sugrađana. Volio bih da oni dođu u Trebinje i da vide šta Trebinje nudi, a to je istorijsko i kulturno bogatstvo, vino, hrana. I zaista mislim da bi to bio vrlo interesantan dodatak za sve one koji posjećuju ovaj dio svijeta.“

Kejsi je dodao da je sa gradonačelnikom razgovarao o granama intustrije koje imaju veliki potencijal na tržištu Evropske Unije i mogućnosti ulaganja investitora iz Velike Britanije:

„Veoma sam sređan što sam danas ovdje i što mogu bliže da sagledam potencijale koji mogu biti interesantni investitorima iz Velike Britanije. Ja ću ponovo sa svojim kolegama, koji su već pomagali ovom području, razgovarati i o turističkom razvoju da vidimo kako možemo da poboljšamo i tu ponudu“ – rekao je Kejsi