Juče je u Banja Luci održan deseti karate kup "Banja Luka 2013" na kome je učestovalo 436 sportista iz 24 kluba iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Rumunije.

prvenstvo rs u karateu doboj 2013

Na ovome turniru učestovalo je i 6 sportista Kluba borilačkih sportova Trebinje koji su osvojili ukupno 6 medalja od toga 3 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzanu. Zlatne medalje su osvojili Rastko Spaić u katama za pionire, Igor Miljković u borbama za pionire 2003. godište do 30 kilograma i Maja Milić kadetkinje do 45 kilograma.

Srebrnim medaljama su se okitili Igor Miljković 2004. godište do 30 kilograma i Rastko Spaić,  2003. godište, do 30 kilograma. Bronzanu medalju je osvojio Igor Kuljić nade, preko 45 kilograma.”Od naših sportista najuspješniji su bili Rastko Spaić i Igor Miljković sa po jednom zlatnom i srebrnom medaljom. Moramo da istaknem i finalnu borbu Miljkovića sa Rumunom Dariusum koji je svjetski prvak za pionire i koju je ovaj tijesno dobio na jedan poen razlike”, kaže Radomir Milić, trener ovog kluba.

U okviru ovoga takmičenja je održan i susret  reprezentacija Republike Srpske, Federacije BiH  i šotokan karate reprezentacija, Srbije i Rumunije u kome je prvo mjesto osvojila ekipa Srpske, drugo Federacije, a treće ekipa Srbije.