Članovi karate reprezentacije Republike Srspke - Tamara Lozo, Maja Mirdinja i trener Rajko Radulović, danas su bili gosti gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića, koji je za njih priredio prijem u velikoj sali Gradske uprave.

prijem za karatiste iz trebinja u zgradi gradske uprave

Sportisti su uvijek bili najveći i najznačajniji adut Trebinja, a i ovoga puta to su potvrdile Tamara i Maja, i naravno trener Radulović. Povod prijemu nije nimalo mali, ako se uzme u obzir da je selekcija naše republike na Svjetskom  prvenstvu u karateu, koje se održalo u Melburnu, osvojila devet medalja. Trebinjke su zabilježile izuzetne rezultate. Tamara je osvojila zlato, a Maja bronzu u katama i u borbama pojedinacno do 3 poena preko 60kg. One su, zajedno sa Dankom Gavrilović, osvojile i zlato u borbama do 3 poena.

Gradonačelnik nije krio zadovoljstvo i u više navrata je čestitao sportistima na izvanrednim rezultatima i istakao da je njihov uspjeh vrijedan pažnje, kako javnosti tako i predstavnika javne uprave. On je dodao da se nada da je ovo tek početak dobrih rezultata, i poželio im da u narednom periodu ostvare još veće uspjehe. Vučurević je, na kraju pozdravne riječi, „ambasadorima Trebinja i RS“ uručio novčane nagrade.

Rajko Radulović, selektor reprezentacije Republike Srpske u karateu, zahvalio se gradonačelniku na dosadašnjoj pomoći i Gradskoj upravi uručio poklone koje su kupili u Australiji.

Na kraju, zajednička fotografija za uspomenu na velike dane.

Maja Mirdinja, koja se povrijedila pred polufinale istakla je „Put ka prvenstvu je bio veoma naporan jer je velika vremenska razlika, ali ipak smo izdržali. U Australiji su nas dočekali naši doseljenici koji su nam pomogli oko same organizacije. Takmičenje je bilo poprilično zahtjevno, ali se naš trud isplatio“, istakla je Maja Mirdinja za TrebinjeLive.

„Zlatna“ Tama Lozo u izjavi za TrebinjeLive rekla je za nju najteža takmičarka bila u finalu, Italijanka, ali kako kaže, ipak je uspjela da osvoji prvo mjesto i medalju za Trebinje i Republiku Srpsku.

Podsjećamo da su pored Maje i Tamare medalje za reprezentaciju RS osvojili: Nikola Poluga, Danka Gavrilović, Zoran Bakmaz, Mladen Ploskić i Mladen Ćulum.

Svečani doček bio je organizovan u četvrtak na kapiji Andrićgrada da bi uz zvuke pjesme "Marš na Drinu" došli do Trga Nikole Tesle, gdje su pozdravljeni ovacijama.