Gradski odbor SNSD-a Trebinje smatra da nova administracija sa gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem na čelu nema ideje, znanje i kadrove da ovaj grad povede u bolju budućnost, te da se masovno zapošljavaju dobro situirani pojedinci, kao i odbornici vladajuće većine, dok se najavljuju otpuštanja radnika iz gradske administracije.

snsd go trebinje

Gradski odbor SNSD-a u saopštenju ističe da su na sceni „potpuno neznanje i nesposobnost da se naprave osnovni dokumenti, kao što je budžet za 2013. godinu ili da se Ubla-tender provede, a da zadovolji neophodne tehničke uslove koje je `projektovani pobjednik` sam pisao“.

U saopštenju se zamjera novoj lokalnoj vlasti da je bahata i osiona prema političkim neistomišljenicima, predstavnicima medija i građanskoj inicijativi.

„Umjesto dolaska `Beme` /fabrike obuće/ i drugih velikih projekata zapošljavanja, imamo najavu otpuštanja radnika u gradskoj administraciji, a u procesu je trenutno mobing-upitnik koji su dužni da popune svi zaposleni radnici“, navodi se u saopštenju i dodaje da je u toku zapošljavanje već zaposlenih i dobro situiranih pojedinaca, kao i da se u Vodovod masovno zapošljavaju odbornici vladajuće većine.

U Gradskom odboru SNSD-a smatraju da se revizija rada javnih ustanova vrši selektivno, politički, te postavljaju pitanje da li bi je i bilo u pojedinim ustanovama da su direktori odbornici i da su prešli na drugu stranu, ističući da su rezultati poslovanja tih ustanova nemjerljivo bolji nego kada su njima rukovodili kadrovi iz sadašnje skupštinke većine.

„Aktuelna vlast nema odgovore ni na jedan problem, pa tako luta u rješenju pitanja autobuske stanice u Trebinju, a cijeli mandat u opoziciji je potrošila na toj priči“, kažu u SNSD-u Trebinje.

U toj stranci ističu da je nekada kritikovana i privatizacija Industrije alata Trebinje i da je u političke svrhe manipulisano radnicima, ali da je kao rezultat zahvalnosti za dobro obavljen posao zaposlen sin predsjednika sindikata IAT-a za vozača sadašnjeg gradonačelnika.

U saopštenju se dodaje da se istovremeno iskorištenim radnicima servira druga priča kako je riječ o dobroj privatizaciji i da /većinski vlasnik/ Rodoljub Drašković ima punu podršku za ono što radi.

Trebinjski SNSD poručuje da će u narednom periodu, osvježen i osnažen biti alternativa svemu što je usmjereno protiv interesa grada. SRNA