Povodom jučerašnjeg obilježavanja Krsne slave našeg grada i Sabornog hrama, Svetog Preobraženja Gospodnjeg, i svečanosti koje su tim povodom organizovane, Kabinet Gradonačelnika Trebinja izdaje sljedeće saopštenje za javnost:

Grb grada Trebinja

Poštovani građani,
Juče je u našem gradu na svečan način obilježena Krsna slava našega grada i Sabornog hrama, Sveto Preobraženje Gospodnje. Tim povodom organizovane su brojne aktivnosti i svečanosti kako dolikuje našem gradu koji predstavlja srce kulturnog i duhovnog života Republike Srpske.
Svečanostima su prisustvovale brojne zvanice na čelu sa Predsjednikom Republike Srpske gospodinom Miloradom Dodikom i velikodostojnicima Srpske pravoslavne crkve koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj.
Da sve ne bude veličanstveno do kraja, pobrinula se manja grupa necivilizovanih pojedinaca koji su upotrebom pištaljki ometali obraćanje Gradonačelnika Trebinja Dr Dobroslava Ćuka.
Buka koju su proizveli neodgovorni pojedinci je stavila mrlju na cjelokupan događaj i podsjetila nas na vremena kada je Trebinje bilo izolovano od okruženja i kada se Trebinje zaobilazilo, a ne u njega rado dolazilo. Nalogodavci ovog nemilog događaja nisu postigli željeni efekat, već su naprotiv najveću štetu nanijeli sebi i našem Trebinju, jer su građane Trebinja podsjetili na neke dane koji su, na sreću ostali iza nas. Ovo je vrijeme integracija i otvorenosti prema okruženju, a ne vrijeme izolacija i nesigurnosti.
Ne sumnjamo da ovakvo raspoloženje i mišljenje dijeli i većina građana Trebinja.
KABINET GRADONAČELNIKA TREBINjA