Ambasada SAD u BiH učiniće sve što je u njenoj moći da zbliži Trebinje i Dubrovnik, iako za taj proces treba vremena, a zalagaće se i za uklanjanje barijera za ekonomski razvoj ovog kraja, rekao je danas u Trebinju američki ambasador u BiH Patrik Mun.

patrik mun u posjeti trebinju

Mun je nakon razgovora sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem istakao da je zadovoljan prošlogodišnjim pomacima na normalizaciji odnosa dva susjedna grada, kada su predstavnici tadašnje vlasti Trebinja posjetili Dubrovnik.

On je izarazio nadu da će vlasti dva grada tokom ove godine postići konkretniji napredak, a da će biti unaprijeđena i poslovna saradnja, posebno u oblasti turizma kao i saradnja običnih građana.

Mun je naveo da će posjetiti Turističku organizaciju u Trebinju i vinare sa ovog područja radi razgovora o mogućoj promociji njihovih proizvoda u Dubrovniku.

Govoreći o putu BiH prema članstvu u EU, Mun je istakao da će SAD uraditi sve što je u njihovoj moći da se postigne napredak na tom planu.

Vučurević je izrazio zahvalnost Ambasadi SAD zbog opredijeljenosti da pomogne u realizaciji projekata na ovom području za dobrobit građana, kao i posredovanja u uspostavljanju boljih dobrosudsjedskih odnosa sa Dubrovnikom.

„Trebinje je spremno da sarađuje kako sa Mostarom, tako i sa Dubrovnikom, Cavtatom, Herceg Novim i Nikšićem i vrata našeg grada otvorena su za sve investitore koji su spremni da ulažu u ovo područje“, istakao je Vučurević.

Vučurević je izrazio nadu da će Munova posjeta inicirati mnoge projekte koji će u narednom periodu biti realizovani u Hercegovini. SRNA