Gradonačelnik Grada Trebinja Slavko Vučurević, danas je priredio novogodišnji prijem za predstavnike medija koji djeluju na prostoru Trebinja.

prijem za predstavnike medija

Vučurević je istakao da će grad Trebinje u 2013. godinu ući sa deficitom od najmanje 2, 5 miliona KM, te da je jutros kao gradonačelnik donio odluku da u skladu sa zakonom pozajmi određeni iznos finansijskih sredstava od kredita za zapošljavanje, kako bi grad pokrio i isplatio budžetske korisnike, da ne bi ugrozili njihovo poslovanje. On je napomenuo da se ta sredstava u idućoj godini moraju vratiti.

"Mi smo napravili prijedlog budžeta, i on će prekosutra biti pred odbornicima. Takođe smo ostavili mogućnost da  u 2013. godini, prodajom određenih nekretnina, dođemo do određenih sredstava, i da deficit na takav način prokrijemo" istako ja gradonačelnik i dodao da u koliko se prodaja ne ostvari,  grad će se morati kreditno zadužiti.

Gradonačelnik je odgovorio na mnogobrojna pitanja prisutnih novinara, a u žiži interesovanja nalazila se izgradnja autobuske stanice, finansijska situacija u JU "Centar za informisanje i kulturu", "Domu zdravlja", vrtiću "Naša radost"....
Vučurević je na pitanje novinara portala TrebinjeLive, da li će Grad pomoći Košarkaški klub "Leotar", odgovorio "Grad nema sredstava da finansira profesionalne klubove i ne može na leđima da nosi njihovo finansiranje. Što se tiče košarkaškog kluba, njemu ćemo pomoći u domenu amaterizma".

prijem za predstavnike medija (2)

Čestitajući gostima nastupajuće novogodišnje i božićne praznike, Vučurević je ovom prilikom istakao dobru  saradnju lokalne samouprave i medija, i poželio da se i u narednoj godini nastavi saradnja koja je na korist svih građana.