Posle osvojene titule u Pekingu, četvrte u sezoni, Novak Đoković preselio se u Šangaj, gde je drugi nosilac na mastersu iza Rodžera Federera. Najbolji srpski teniser je u prvom obraćanju tamošnjoj javnosti najavio iznenađenje za navijače. novak djokovic

Drugi teniser sveta je oduševljen podrškom koju ima u Kini i za navijače ne smatra da su ludi, već izuzetno odani.

"Mnogi navijači nas čekaju ispred hotela sa zastavama, a često i sa mnogim poklonima, čime dokazuju već ogromnu podršku koju nam pružaju. Zato je pravo zadovoljstvo igrati za njih", poručio je Đoković i istakao da napreduje u učenju kineskog jezika.

Novak je poznat kao poliglota i neko ko ume da iznenadi navijače kada im se obrati na njihovom jeziku, pa se nada da će savladati i neku reč na mandarinskom.

"Kada bih mogao nešto da kažem, to bi sigurno bilo upućeno navijačima. Mnoge stvari koje sam naučio i koje se trudim da savladam su upravo jer želim da im uzvratim na tome što su toliko divni prema meni. Zato i pokušavam da unapredim svoje znanje kineskog, ali i pisanje znakova. Za sad sam ih savladao pet i trebalo mi je mnogo vremena. Mislim da znam da napišem svoje ime i za to mi treba pet minuta. Čini mi se ljudi ipak nemaju toliko vremena da im dam autogram", spreman je za šalu, kao i uvek, bio Đoković.

On je slobodan u prvom kolu, a u drugom igra sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim, 56. na ATP listi, sa kojim se do sada nije sastajao. Taj meč će početi u sredu oko 10 časova po srednjeevropskom vremenu. BLIC