Slavni glumac je uz veliku podršku supruge Lule dobio onu najtežu, životnu bitku, ali ne i najdražu, jer o povratku pred kamere neprestano i budan sanja.

velimir bata zivojinovic i supruga lula

Živa legenda srpske kinematografije Velimir - Bata Živojinović nekoliko mjeseci pred svoj 81. rođendan osjeća se dobro uprkos jednom teškom i nekoliko lakših moždanih udara koje je doživio u posljednjih 18 mjeseci. Prve zrake sunca Bata je dočekao u stanu na Čuburi, već kuje planove za ljeto, a njegova životna sapunica Lula s osmijehom ga podržava.

- Čim se pomolilo sunce Bata je počeo da pita kad idemo na Kosmaj. Dosadilo mu je da bude u stanu. Sve mu je ovde podređeno, obilaze ga prijatelji, ali fali mu priroda i cvrkut ptica koje imamo u našoj Koraćici - kaže Lula za “Blic”.

Znajući za Batin običaj prije bolesti da satima sjedi u restoranu “Bevanda”, u neposrednoj blizini njegovog beogradskog doma, pitali smo kad idemo na piće: - Šta samo piće, idemo da nešto pojedemo. Za koji dan se vidimo u “Bevandi”, da samo malo bude toplije - rekao je šeretski Bata.

Volja kojom je pobijedio bolest, uz ljekarski nadzor i posvećenost porodice, a prvenstveno supruge, Batu nije napustila ni u najtežim momentima. Lula kaže da se u Batinom slučaju volja za životom može mjeriti sa voljom da bude poslovno aktivan i da glumi.

- U poslednje vreme Bata me pita: Jel’ bre, gde je onaj Bjela” misleći da je u stanju da odigra ulogu koju mu je namenio Dragan Bjelogrlić u “Montevideu”. To je lik kojeg je odigrao Đuza Stojiljković. Bjela je došao sa scenariom jer je izuzetno želeo da na setu ima Batu. Bio je ubeđen da će Bata moći da igra iako sam ga ja ubeđivala da to nije u stanju, a on meni govorio da sam paranoična - prepričala je Lula, koja će sljedeće godine proslaviti 60 godina braka sa Batom.