Vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja Dobroslav Ćuk rekao je danas na prijemu za članove Gradskog kulturno-umjetničkog društva /GKUD/ "Alat" da su oni ambasadori Trebinja i njegove kulture u svijetu, zbog čega će ih gradska vlast i u buduće podržavati.

gkud alat trebinje kod gradonacelnika

Ćuk je organizovao prijem za GKUD "Alat" jer je ovo društvo nedavno na 44. međunarodnom festivalu folklora u Poljskoj u konkurenciji 16 evropskih zemalja osvojilo nagradu publike i novinara za očuvanje izvornosti i tradicije za koreografiju igre i pjesme iz Hercegovine, kao i nagradu za najljepše pjevanje poljske himne.

Predsjednik GKUD-a "Alat" Dragan Mijović rekao je da su u ovoj godini imali 47 nastupa, što je rekordan broj, te da su osvojili mnoga značajna priznanja i nagrade.

"Ono što naše društvo svih ovih godina drži na okupu jeste, prije svega, druženje i entuzijazam kao i brojni sponzori koji prepoznaju kavalitet i značaj onoga što mi radimo", rekao je Mijović.

On je istakao da "Alat" trenutno broji oko 500 članova, što ga čini jednim od najmasovnijih društava na Balkanu.

GKUD "Alat" će do kraja godine učestvovati na takmičenju "Igrajući pjevajući kroz Republiku Srpsku", koje se održava u Banjaluci, a organizovaće i tradicionalni godišnji koncert. SRNA