U prepunoj Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" održan je godišnji koncert KUD "Alat Svislajon" na kojem su nastupale sve uzrasne kategorije ovog društva, njih oko 500.

alat godisnji koncert

Na parket su izašli veterani koji su nekad žarili i palili scenama EX-YU prostora, preko najmlađih članova koji su budućnost ovog, jednog od najmasovnijih KUD-ova na Balkanu, do članova prve postave koji su stavili tačku na ovaj koncert.

Ovom koncertu prisustvovao je i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović koji je istakao da je Trebinje podržavalo i da će podržavati ovaj uspješan kolektiv.

"Alat već 60 godina predstavlja Trebinje i Republiku Srpsku širom Evrope pa i dalje i nećemo ga samo finansijski već i na svaki drugi način podržati", istakao je Petrović.

alat godisnji koncert

Nedeljko Lambeta, predsjednik KUD "Alat Svislajon", istakao je da je ovo društvo prepoznatljivo ne samo na Balkanu nego i šire.

"Imamo veliku podršku od grada i gradonačelnika i imamo planove za sljedeću godinu i mislim da ćemo u narednom periodu biti u Republici Srpskoj vodeće društvo", rekao je Lambeta.

On je dodao da je "Alat" pozvan da ispred Hercegovine predstavlja ovaj dio Republike Srpske na snimanju božićnog programa RTRS-a.

alat godisnji koncert

Dejan Tarana, predsjednik Skupštine KUD "Alat Svislajon" je rekao da su večeras predstavljene sve koreografije koje se nalaze na repertoaru "alatničara".

"Narodni orkestar je ove godine najbrojniji pod rukovodstvom Silvane Stevanović i on je pratio sve večerašnje koreogrtafije", naglasio je Tarana.

Dragan Mijović-Žuti dugogodišnji direktor KUD-a prilikom predstavljanja dočekan je gromoglasnim aplauzom od strane gledalaca, emotivno je ovo doživio i rekao je da mu je srce kao Leotar.

"Alat je uvijek bio ponos, ambasador kulture na obalama Trebišnjice jer slobodno mogu reći da je Alat uvijek bio Trebinje, a Trebinje Alat", rekao je Mijović.

alat godisnji koncert

Koncertu su prisustvovali i prijatelji ovog KUD-a iz Crne Gore, Srbije, Hercegovine i Republike Srpske. Trajao je devedeset minuta, a završen je igrama iz Vranja koju je izvodio prvi ansambl i sve prisutne digao je na noge.

alat godisnji koncert

alat godisnji koncert