Gradonačelnik Trebinja dr Dobroslav Ćuk danas je primio Tamaru Čučković, Ivanu Nikić i Predraga Darmanovića, učenike generacije trebinjskih srednjih škola: Gimnazije „Jovan Dučić“, Centra srednjih škola i Tehničke škole.

Prijem za ucenike generacije

Čestitajući đacima generacije postignuti uspjeh tokom srednje škole, dr Ćuk je istakao da je zadovoljstvo biti u društvu mladih i talentovanih ljudi. „Oni su ispunili još jedan zadatak, upisali su se na fakultete , što nas dodatno raduje. Gradska uprava će voditi računa da nađe načina da ih stimuliše i podržava tokom studija“ rekao je gradonačelnik Trebinja.

Ivana Nikić, učenik generacije Centra srednjih škola, brucoš na Medicinskom fakultetu u Foči istakla je da i na studijama očekuje dobar rezultat. "Potrudiću se da postignem što bolji uspjeh kako bi već sledeće godine mogla da konkurišem za stipendiju“. 

„Đak sam generacije Gimnazije „Jovan Dučić. Upisala sam Medicinski fakultet u Beogradu i vjerujem da ću nastaviti sa dobrim rezultatima“, kazala je na današnjem prijemu u Gradskoj upravi Tamara Čučković.

Predrag Darmanović, učenik generacije Tehničke škole kaže da je učestvovao na konkursu za stipendiju Vlade Češke, te da je u tome i uspio. „Zahvaljujući uspjehu tokom srednje škole, kao i na nekim takmičenjima, kao što su sajmovi inovacija, uspio sam da dobijem stipendiju i upišem elektrotehniku u Pragu“, rekao je Darmanović.

Inače, Grad Trebinje iz godišnjeg Budžeta poslednjih godina redovno stipendira nadarene studente. Ove godine stipendije je dobio 101 student.