Poštovani građani Trebinja,

potpisivanje peticije u Trebinju

Nakon završetka potpisivanja peticije, u subotu 23.06.2012. god, pristupili smo prebrojavanju potpisa i možemo obavijestiti javnost, da je na Trgu Slobode u Trebinju za četiri dana, peticiju za institucionalnu zaštitu graditeljskog naslijeđa grada Trebinja, potpisao 1271 građanin! Ovom broju treba dodati i više od 250 potpisa građana putem online peticije, koja je i dalje aktivna!

Pored ODLIČNOG REZULTATA PETICIJE, naročito smo radosni što je napokon i na našem Trgu Slobode, većina prisutnih građana, željela da javno iskaže svoje mišljenje i potpisivanjem peticije, pomogne donošenju odluka koje se tiču našeg grada!

Potpisivanjem peticije uspješno smo učinili prvi, osnovni i najvažniji korak na putu do institucionalne zaštite našeg cjelokupnog graditeljskog naslijeđa!

Kao što smo prethodno najavili, odmah po završetku potpisivanja peticije, zatražili smo mišljenje eminentnih stručnjaka sa fakulteta i drugih relevantnih institucija (beogradski Zavod za zaštitu spomenika kulture i republičkog Zavoda RS). Naredni koraci i konkretne akcije zakonske zaštite našeg graditeljskog naslijeđa, biće zasnovane na njihovim stručnim savjetima i mišljenjima, o čemu ćemo vas blagovremeno izvještavati.

Uz obećanje da ćemo istrajati do kraja, svima koji su pokazali da vole naš grad Trebinje i potpisali peticiju, želimo da iskažemo najsrdačniju zahvalnost!

S poštovanjem,

Neformalna grupa građana

za zaštitu graditeljskog naslijeđa grada Trebinja