Jutros u 10 časova na Trgu Slobode počelo je potpisivanje peticije "NE DAMO PETRINU". Organizatori ove peticije istuču da im je cilj Zaustavljanje daljnjeg uništavanja trebinjskih tvrđava, Saniranje štete na  tvrđavi Petrina, Institucionalna zaštita trebinjskih tvrđava od strane Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog naslijeđa Republike Srpske.

Potpisivanje peticije

Obradovani velikim odzivom građanstva iz Trebinja,Hercegovine, zemlje i svijeta na “online” peticiju, obavještavamo sve koji su potpisali do sada  validnu peticiju “gopetition” putem interneta, da će svi njihovi potpisi biti sutra odštampani.  Za razliku od “online” peticije koja je mogla da se potpisuje izborom ličnih podataka koje dajete, da bi potpisali peticiju na Trge slobode, ponesite LIČNU KARTU, ili jednostavno zapamtite svoj JMBG. Pored vašeg imena i prezimena i svojeručnog potpisa, biće potreban i jedan od ova dva podatka. To sve zbog doslijednosti peticije koja će u slučaju potrebe biti validna i pred republičkim parlamentom, a u krajnjem slučaju i pred sudom u Strazburu.

Potpisivanje peticije

Napomenimo da danas zasjedava i SO Trebinje, gdje odbornici raspravljaju, između ostalog, o uništavanju Petrine, o mostu u Goričkom jezeru, kao i o ostalim starim kulturno istorijskim spomenicima oko Trebinja. Odbornici su trenutno na pauzi, posle koje se očekuje glasanje.