Zrk leotar.jpg

U finalu 28. Kupa Republike Srpske u Banjaluci je ŽRK "Borac" pobijedio ŽRK "Leotar" 33:15 (15:5). Na taj način Banjalučanke su deveti put, a zaredom po peti put, osvojili Kup.

Trebinjke nisu mogle da pariraju premijerligašu, a isto tako su dan ranije odigrale utakmicu u Prvenstvu Prve lige Republike Srpske protiv ekipe ŽRK "Borac 2" tako da se kod njih osjećao umor.

Ovo je večlki uspjeh za mlade rukometašice Leotara.

Povele su Banjalučanke sa 9:0 i nakon toga u 12. minutu Trebinjke su postigle prvi gol. U 25. minutu M. Spaić je postigla gol, a na semaforu je pisalo 15:4. Do odlaska na poluvrijeme samo je ekipa Leotara postigla gol tako da se na pauzu otišlo sa rezultatom 15:5.

Trebinjke su prve postigle gol u drugom poluvremenu preko Musićeve, a u 46. minutu na semaforu je pisalo 26:10. U 55. minutu je 28:14, a krajnji rezultat je 33:15.

U redovima pobjednika odlična je bila Pejićeva koja je imala 14 odbrana, a po 11 golova postigle su Sandra Đurašinović i Lara Bijelić, a u poraženom timu Jana Musić, Mia Spaić i Sofija Kojović postigle su po tri pogotka.

Sve pojedinačne nagrade završile su u rukama pobjedničkog tima. Sandra Đurašinović je MVP, Lara Bijelić prvi strijelac i Tamara Pejić najbolji golman.