Zrk leotar.jpg

U četvrtfinalnoj utakmici Kupa Republike Srpske ŽRK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" ostvario veliku pobjedu nad znatno iskusnijom ekipom ŽRK "Sedmerac" iz Brčkog 21:16 (9:9).

Ispoštovan je dogovor iz svlačionice i minimalan broj tehničkih grešaka donio je vrijedan rezultat i prolazak u polufinale.

Većim dijelom prvog poluvremena Leotar je održavao vodstvo od 3-4 gola prednosti. Ipak, iskusne gošće uspjele su da podignu nivo igre i sa nekoliko vezanih pogodaka dovele su rezultat u egal. Rezultat je na poluvremenu bio 9:9.

Na samom otvaranju drugog poluvremena kapiten ekipe Mia Spaić uspješno je prekinula dva napada gostiju i iz kontranapada jebdomaćin došao do ponovnog vođstva koje nije ispuštao do samog kraja utakmice.

Možda i najveći doprinos pobjedi dala je Ivana Spaić sa izvanrednim odbranama pogotovo sa tri odbranjena sedmerca. Na listi strijelaca primat su podijelile S. Kojović, Šišić i M.Spaić sa po šest golova.

ŽRK "Leotar": I. Spaić, S. Kojović 6, Šišić 6, M. Spaić 6, Musić 1, Vukoje 2, Grubačić, Ilić, Zubac, Grubač, Ćurić, Bujaković. Trener: Zdravko Komnenović