Leotar hajduk.jpg

ŽFK "Leotar" je odigrao drugu prijateljsku utakmicu u okviru priprema za proljećni dio prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske protiv splitskog "Hajduka.

Meč je završio pobjedom Splićanki rezultatom 1:3 (0:1).

Prvi udarac su uputile gošće preko Laure Vlastelice, ali Ajša Kalač je bila na mjestu. Branka Bagarić je u 20. minutu uputila jak udarac, ali je lopta završila pired desne stative.

Domaća ekipa se oslobodila pritiska gošći tako da je Jana Popadić u 23. minutu šutirala iznad gola, a Una Rankić u 25. minutu iz slobodnog udarca nije uspjela da iznenadi golmana Hadjuka.

Leotar je opet zaprijetio preko desne strane kada je brzonoga Jurićeva predriblala i golmana i ubacila lopru u sredinu, ali tu nije bilo njenih saigračica.

Gošče su opet zaprijetile u 36. minutu preko Ane Bakalar, ali Kalačeva odlično reaguje. Ipak, dva minuta prije odlaska na poluvrijeme nakon greške odbrane lopta dolazi do Andree Grebenar (najboljeg strijelca u HNLŽ) koja sa deset metara šutira i lopta je završila u mreži Leotara.

Minimalnim vođstvom 0:1 otišlo se na odmor.

Splićanke su povećale vođstvo u 56. minutu kada je nakon centaršuta sa desne strane najviša u skoku bila Branka Bagarić i glavom daje drugi gol. Treći gol gošće daju u 67. minutu kada je nakon odbijene lopte na ivici šesnesterca šutirala Laura Vlastelica i lopta se po treći put našla u mreži Leotara.

Igračice Leotara nisu bile demoralisane već su nastavile sa igrom tako da je u 75. minutu nakon prekršaja nad Jelenom Blagojević dosuđen jedanaesterac, a Una Rankić je dala gol za 1:3.

Do kraja utakmice u 84. i 88. minutu Perkovićeva i Petkovićeva šutiraju, ali njihove udarce Ajša Kalač brani.

Trener ŽNK "Hajduk" Tamara Benkovićs e zahvalila na gostoprimstvu sportskim prijateljima iz Trebinja.

"Leotar je respektabilna ekipa, dosta mlada i izdržljiva. Na terenu se vidjela borba, žar i mi smo išli na razvojni tip utakmice tako da su obje ekipe pružile svoj maksimum i izvukle najbolje iz ovoga. Oduševilo me je nekoliko igračica i vide se Jelenin rad i napredak u odnosu na jesenju utakmicu", kazala je Benkovićeva.

Trener Trebinjki Jelena Milović je istakla da je bez obzira na poraz zadovoljna kako je ekipa izgledala, kako se kretala i kako je odgovorila zadatku.

Narednu utakmicu Leotar će odigrati protiv ŽFK "Emina" iz Mostara.

ŽFK "Leotar": Kalač, Stević, Radovanović, Stokanović, Maslać, Popadić, Panić, Jurić, Blagojevič, Rankić, Krivokapić. Još su igrale: Todorović, Malenčić, Filipović, Pavlović, Beatović. Trener: Jelena Milović.

ŽNK "Hajduk": Turkalj, Pedić, Dulčić, Grebenar, Bagarić, Čanjevac, Bakalar, Jonjić, Vlajčević, Vrdoljak, Matulich. Još su igrale: Štrkalj, Fikret, Prskalo, Mišura, Vlastelica, Sušak, Petković, Cikotić, Perković.Trener: Tamara Benković.