Auto slalom trka trebinje5.jpg

Auto-moto i karting klub Leotar u saradnji sa Auto-moto savezom Republike Srpske organizovao je 7. auto-slalom trku "Trebinje 2023".

Na takmičenju je bio prijavljen 51 takmičar, a trke je završilo 46 vozača iz Republike Srpske, Federacije, Srbije (2 takmičara), Crne Gore (14 takmičara) i Hrvatske (4 takmičara).

Takmičenje je organizovano na visokom nivou, a prošlo je u najboljem redu bez obzira na uslove jer je tokom trajanja trke padala kiša.

Igor Milutinović iz AMKK "Leotar" je bio najbrži u klasi 3, Drago Pikula je bio najbrži u klasi 7, dok je u istoj klasi Veljko Ilijić bio drugi.

Auto slalom trka trebinje3.jpg

Miloš Lečić je bio treći u klasi 4, dok je Vučko Bašić koji vozi za AKK Magnum bio najbrži u klasi 5 i u generalnom plasmanu.

Prvo mjesto u klasi Kup grada zauzeo je Stefan Milinić, a njegov klupski kolega Nikola Orbović osvojio treće mjesto. Vlado Prodanović je bio najbrži u klasi 9.

Auto slalom trka trebinje4.jpg

U generalnom plasmanu klubova prvi je AKK "Magnum" iz Istočnog Sarajeva, drugo mjesto osvojio je AMKK "Leotar"( obje ekipe su imale po 60 bodova, ali je AKK "Magnum" imao bolje vrijeme u prvoj vožnji), a treće AMK "Optima motor sport" sa 52 boda.

Najinteresantnije auto vozio je Emil Martinović iz Širokog Brijega, BMW serije 3, E 36. Na atmosferski motor od 2.8 cm3 (od 220 ks) je stavljen veliki turbo punjač (koji viri iz haube) i iz motora je izvučeno 750 ks. Motor je težine 1.850 kg, a 1996. je godište.

Auto slalom trka trebinje1.jpg

Staza na kojoj se odvijala trka od Gučine do Mokrih Dolova je dugačka 1.350 metara, a vozilo se 1.170 metara sa osam sektora.

Vozile su se tri trke, a dvije najbolje se bodovale za Prvenstvo Republike Srpske (SAMSRS) i Kup Grada "Trebinja".

Pokrovitelji su bili Grad Trebinje i HET.

Auto slalom trka trebinje2.jpg