Zfk leotar2.jpg

U 5. kolu Prve lige Republike Srpske ŽFK "Leotar" je u Policama pobijedio ŽFK "Lokomotiva" iz Brčkog 13:0 (7:0). Ovo je treća utakmica u prvenstvu, a prva prvenstvena za žensku fudbalsku ekipu nakon jedne decenije u Policama.

Oni koji su došli nisu zažalili jer su vidjeli puno golova, šansi i trčanja od strane domaćih igračica. Današnju goleadu započela je u 3. minutu Filipović kad je istrčala kontru, našla se oči u oči sa golmanom gošći i poslala loptu u mrežu.

U 12. minutu bilo je 2:0, a gol je dala Una Rankić. Ponovo je Filipović u 14. minutu šutem sa desetak metara savladala golmana gostiju, a Rankić je u 17. minutu dovela svoju ekipu u vođstvo od 4:0.

Samo minut kasnije nakon slaloma kroz odbranu gostiju Blagojevićeve, lopta dolazi do Filipović i to je 5:0. Nakon greške odbrane, u 33. minutu, Una daje šesti, a samo minut kasnije nakon solo prodor daje i sedmi gol.

Sa rezultatom 7:0 otišlo se na pauzu.

Prvi gol u nastavku djelo je Matee Aleksić koja je glavom pogodila mrežu gostiju za 8:0. Deveti gol dala je Jurić u 52. minutu, a nakon prekršaja nad Unom, Stokanović u 58. minutu daje i deseti gol.

Nakon centaršuta Maslać u 72. minutu lopta udara u ruku jednu gošću i sudija je pokazao na bijelu tačku, a penal šutira Maslać i to je 11:0.

Od 75. minuta ŽFK"Leotar" ostaje sa 10 igrača jer su sve igračice zamijenjene, a zbog povrede je izašla Jurić. Ipak, domaća ekipa preko Une u 78 i 87. minutu postiže konačan rezultat od 13:0.

Nakon utakmice trener Jelena Milović pohvalila je svoju ekipu.

"Napokon smo doveli u Trebinje Ligu Republike Srpske i ostvarili smo visoku pobjedu. Uživali smo danas u igri i ambijentu i hvala mojim igračicama na ovako lijepom poklonu i to mi je jedan od najljepših poklona koji sam dobila", rekla je Milović.

Zfk leotar1.jpg

Stadion u Policama, 100 gledalaca. Glavni sudija: Slavko Novčić (Trebinje). Pomoćne sudije: Đorđe Krunić (Foča) i Stefan Brnjoš (Trebinje). Delegat: Bogoljub Ćevriz (Čajniče).

ŽFK "Leotar": A. Popadić, Beatović (od 46. minuta Šetka), Maslać, Filipović (od 46. minuta Todorović), Jurić, Rankić, J. Popadić, Stokanović, Stević (od 62. minuta Ivelja), Blagojević (od 46. minuta Aleksić), Panić (od 62. minuta Ignjatić). Trener: Jelena Milović.

ŽFK "Lokomotiva": Rikanović, Marčeta, Vidović, Ilišković, Varadinović, Vasić, Karanović, Karamustafić, Stokić, Krajišnik, Dabić. Trener: Nikola Leksović.