milenko milosevic.webp

Milenko je penzioner iz Trebinja i najviše voli da se druži s golubovima. Vole i oni s njim. Svaki dan počinje isto. Po njihovom druženju može se naviti sat, kažu to pijačni prodavci.

15 minuta do 8, golubovi su na krovovima zgrada oko pijace. 5 je do 8, ptice slijeću na žicu iznad mjesta gdje se Milenko parkira. U 8 stiže starina i počinje druženje.

Pšenica i kukuruz su na meniju. To kupuje Milenko i nije mu žao.

"Pa možda ih dođe do 80 ili 100 ali nisu svi ovdje ne znaju još svi. N: Šta im dajete? Dajem jednu vreću kukuruza pa kada potroše onda pšenicu i tako im mijenjam to je njima bolje", kaže Milenko Milošević.

Golub je simbol sreće kaže Milenko i otkriva da bi volio kada bi iznad Trebinja letjeli bijeli golubovi, zato poziva sve da mu pomognu u ostvarenju ovog cilja. Želja mu je da ovo bude atrakcija kao u Dubrovniku, Sarajevu, Veneciji. Ima još želja.

"Želja mi je da ostavim neku tradiciju kao što je ostavio Dučić, Tito, hoću i ja ali gdje. Ja sam mislio ovdje jedan veliki stub dići i gore da oni slijeću i uzlijeću", kaže Milenko Milošević.

Milenko ističe da voli životinje. Ne fali ni njemu ljubavi, tu je Anka sa kojom je pune 43 godine.

"Ja njega volim prvi dan i sada isto. N: A on, da li voli Vas ili golubove? Voli iz potaje, neće da dokaže to pred ljudima u društvu već samo iz potaje kad ne vidi niko, e to mi ne znači", kaže u šali Anka Milošević.

"Ne znam šta bi vam rekao za nju, ona je ni tamo ni vamo. Ako malo zaradi ljuta je možeš šibicu od nju paliti", šali se i Milenko.

Penzioner i golubovi nerazdvojni

Penzioner i golubovi nerazdvojni

Posted by ATV Banjaluka on Saturday, April 29, 2023

U prizoru druženja Milenka s golubovima uživaju svi pijačni prodavci. Kažu da je fascinantno.

"Kada on dođe i izađe iz auta, auto je okupirano. Bukvalno čitavo jato sleti na njega i on tu svako jutro donosi pšenice, kukuruza. Možete slobodno naviti sat koliko su tačni i oni i on", kaže Vukan Kovač.

Milenko poručuje da neće odustati, a kaže volio bi kada bi i ostali slijedili njegov primjer. Družnje nerijetko prekinu vrane pa je ovaj starina na njih najviše ljut.