Zrk leotar liga mladih.jpg

U 16. kolu Lige mladih ŽRK Leotar je ugostio ekipu HRK "Čapljina" iz istoimenog grada i pobijedio 21:20 (9:12). Osim samog početka utakmice kada je Leotar poveo sa 3:1 tokom cijelog trajanja prvog poluvremena trajala je i rezultatska klackalica u kojoj su se ekipe smjenjivale u vođstvu.

U samoj završnici zahvaljujući prije svega raspoloženoj Galićevoj, Čapljina odlazi na odmor sa tri gola prednosti 9:12. Međutim, u prvih sedam minuta nastavka Leotar je stigao do izjednačenja 14:14, a u 32. minuti pod dirigentskom palicom standardno dobre Jane Musić uspio je da stekne vođstvo od tri gola 17:14.

I kada je izgledalo da će se utakmica mirno privesti kraju u korist domaćih, Čapljina je preko raspoložene i razigrane Izabele Šutalo režirala dramatičnu završnicu iz koje je Leotar izašao kao pobjednik tijesnim rezultatom 21:20.

Ovom pobjedom trebinjske rukometašice su se primakle na korak od prvog mjesta za koje će između njih i Gruda odlučiti rezultati u posljednja tri kola u kojima Leotar ima jednu utakmicu kod kuće i dvije u gostima.

Zanimljivo je istaći da su obje ekipe kao i prisutna publika pozdravile odlično dijeljenje pravde od strane mladog sudijskog para Ivane Kisin i Radovana Turnića, koji su svojim angažmanom doprinijeli da se meč odigra na zadovoljstvo svih aktera bez obzira na konačni ishod.

Najefikasnija kod pobjednika bila je Musić sa 7, a M. Spaić je dala 4 gola.

ŽRK "Leotar": K. Kojović, S. Kojović 3, Vukoje 3, Musić 7, Račić 1, Šišić 1, M. Spaić 4, Špec, I. Bujaković, M.Bujaković, Ambulija, Šupljeglav, Zubac, Brkan 3, Ilić, Grubačić, I.Spaić. Treneri: Boris Vuletić i Zdravko Komnenović.