zrk leotar.jpg

U 10. kolu Prve lige Republike Srpske ŽRK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" poražen od ŽRK "Borac 2" iz Banjaluke 23:37 (8:18). Iako se znao pobjednik i nije bilo rezultatske neizvjesnosti, Trebinjke, koje su bile oslabljene bez prvog golgetera ekipe S. Kojović i M.Bujaković i Šišić, pružile su dostojan otpor lideru koji je igrao u punom sastavu.

Prvih desetak minuta utakmice proteklo je u odmjeravanju snaga i Leotar je uspijevao da održi rezultatski priključak da bi nakon toga Borac sa četiri vezana pogotka stekao značajnu prednost. Na poluvrijeme se otišlo sa 8:18.

U drugom poluvremenu domaća ekipa je promjenom napada i prelaskom na igru sa dva pivota uspjela da uspostavi igračku ravnotežu na terenu i u 41. minuti smanjila je zaostatak na 16:23. Leotar je do kraja utakmice nastavio da igra brzo i angažovano nakon što se oslobodio treme i prevelikog respekta sa kojim je ušao u meč.

Konačna pobjeda Borca od visokih 37:23 je u potpunosti zaslužena ali je potrebno istaći da se obzirom na svoju mladost i neiskustvo Leotar niti jednog trenutka nije osramotio čak šta više iskazani trud i borbenost djevojaka publika je na kraju utakmice nagradila aplauzom.

Leotar zauzima šesto mjesto sa tri boda i gol razlikom 181:249. U narednom kolu Leo je slobodan.

ŽRK "Leotar: K. Kojović (8 odbrana), Zubac, IIlić, Šupljeglav 1, M. Spaić 8, Brkan 1, Ambulija, I. Spaić (2 odbrane), Musić 3, K. Špec (3 odbrane), Ratković 3, I. Bujaković, Račić 5, Vukoje 2. Treneri: Boris Vuletić, Zdravko Komnenović.