ZRk leotar 2.jpg

Ekipa ŽRK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" odigrala sinoć i danas dvije utakmice u Prvoj ligi Republike Srpske i ostvarila odlične rezultate. Sinoć je pobijeđena ekipa ŽRK "Borja" iz Teslića 31:20, a danas su Trebinjke odigrale neriješeno 25:25 sa ŽRK "Mladost" iz Banjaluke.

Na utakmici protiv ekipe iz Teslića ekipa Zdravka Komnenovića je lepršavom i veoma dopadljivom igrom pobijedila sa 11 golova razlike. Mladi sastav Leotara pokazao je da stasava jedna nova talentovana generacija koja će zasigurno za nekoliko sezona imati značajnu ulogu u rukometu u regionu.

Kuriozitet je da je ovo bila prva prvenstvena pobjeda nove generacije trebinjskih rukometašica koje će nadamo se veoma brzo dostići nivo jedne značajne i respektabilne ekipe, a Mia Spaić je prvi put ponijela kapitensku traku seniorskog sastava ŽRK "Leotar".

Pobjeda je poklonjena treneru Borisu Vuletiću koji je imao zdravstvenih problema.

Golove za ekipu Leotara dale su Musić 8, S. Kojović 7, Ratković 5, Račić 3, M. Spaić i Šupljeglav po 2, Šišić, I. Bujaković, Brkan i Ilić po 1 gol.

Danas su mlade Trebinjke odigrale neriješeno 25:25 (14:10) protiv ŽRK "Mladost" iz Banjaluke. Odlično su počele domaće rukometašice i u 19.bminutu bilo je 10:2, a u 23. minutu 13:5. Do odlaska na poluvrijeme Leotar daje jedan gol, a Mladost pet tako da je prvih 30 minuta završeno 14:10.

Tokom drugog poluvremena ponestalo je snage mladoj ekipi Leotara i počele su više da griješe jer im je ponestalo koncentracije tako da gošće prvi put dolaze u vođstvo u 60. minutu 24:25. Ipak, pravda je zadovoljena jer je u posljednjim trenucima S. Kojović dala gol za izjednačenje i konačan rezultat 25:25.

Najbolja u redovima domaćina bila je S. Kojović koja je dala 17 golova.

Trener Zdravko Komnenović dao je kratak rezime poslije dva meča.

"Sinoć smo pokazali da smo bolja ekipa od one iz Teslića i na taj način napravili iskorak prema sredini tabele. Sa bodom protiv Mladosti koja je bila jedan od favorita u Prvenstvu naša mlada i motivisana ekipa uspjela je da napravi iznenađenje i ovaj bod nas podiže na još viši nivo, iako smo mogli i da pobijedimo jer smo tokom cijele utakmice vodili. Zadovoljan sam, djeca rade, motivisana su i nadam se dobrim rezultatima. U narednom kolu idemo u Rogaticu", jasan je Komnenović.

ŽRK "Leotar": K. Kojović, I.Spaić, Špec, Zubac, Grubačić, Šupljeglav, I. Bujaković 2, Ilić, M. Bujaković, Vukoje 2, S. Kojović 16, Musić 2, Brkan 2, Račič, Šišić 1, M. Spaić. Trener: Zdravko Komnenović.