Kmf leotar.jpg

U 14. kolu Prve futsal lige Republike Srpske KMF "Leotar" je na domaćem parketu bio bolji od KMF "Kotor Varoš" 4:3 (3:0) iz istoimenog mjesta. Ovo je bilo posljednje kolo i Trebinjci su ovom pobjedom prestigli večerašće protivnike na tablici tako da je Leotar treći sa 21 bodom i ima šest pobjeda, tri neriješena i pet poraza sa gol razlikom 55:39.

Domaćin je poveo u prvom minutu preko Ninkovića, a Cimirot je drugi gol za svoju ekipu dao u petom minutu. Treći gol za domaćina dao je Vujović i kad su svi mislili da će biti prava goleada tu se stalo. Do odlaska na odmor nije bilo promjene rezultata.

Rezultat 3:0 bio je sve do 34. minuta i od tada pa do kraja utakmice gledaoci su vidjeli četiri gola. Prvo su gosti preko Babića smanjili na 3:1, da bi već u sljedećem minutu, nakon lijepog prodora Srđana Andrića po desnoj strani, lopta stigla do Cimirota koji rutinski daje gol za 4:1.

Gosti su non-stop igrali sa šest igrača (bez golmana), imali su i dosta sreće, ali su utakmicu napravili rezultatski neizvjesnom. Prvo je u 37. minutu nakon asistencije Babića gol dao Radiša, a isti igrač je u 39. minutu nakon asistencije Glamočaka smanjio na 4:3. Ovim rezultatom se i završila ova zanimljiva utakmica.

Nakon utakmice kapiten Srđan Andrić se osvrnuo na proteklu sezonu.

"Minut do dvanaest, nova uprava je preuzela klub tako da je ova sezona bila upoznavanje sa ligom, novim načinom rada i treće mjesto za Leotar nije dobro, ali kad se sve uzme u obzir mislim da je uspješna sezona. Do početka nove sezone imamo dug vremenski period da se stabilizujemo i da krenemo na Premijer ligu. Pozitivne stvari u ovoj sezoni su da su se afirmisali novi mladi igrači kao Ćorović, Aćimović je dobio više prostora, Begenišić je igrao cijelu sezonu, vratili smo Cimirota. To je spoj mladosti i iskustva i dogodine možemo napasti Premijer ligu uz još dva pojačanja", rekao je Andrić.

Sportska dvorana "Miloš Mrdić", 50 gledalaca. Sudije: Dušan Berak i Strahinja Vuković (oba Trebinje). Treći sudija: Veljko Novčić.

KMF "Leotar": Tubić, Begenišić, Ninković, Cimirot, Srđan Andrić, Aćimović, Vujović, Janjoš, Ćorović.

KMF "Kotor Varoš": Kutić Glamočak, Babić, Nedić, Tepić, Vučanović, Tomić, Radiša.