Zrk leotar liga mladih.jpg

U 7. kolu Lige mladih Hercegovine u Čapljini je ŽRK "Čapljina" poražena od ŽRK "Leotar" 16:17 (9:9). Ovom pobjedom Trebinjke su nastavile sa pobjedničkim nizom.

Tokom prvog poluvremena domaće rukometašice su vodile i sa tri gola razlike (7:4),  ali sredinom poluvremena došlo je do konsolidacije u igri gošći tako da se na pauzu otišlo sa neriješenim rezultatom 9:9.

U drugom poluvremenu ekipa Zdravka Komnenovića zaigrala je daleko bolje, agresivnije, borbenije i koncentrisanije tako da su imale i viška od tri gola (11:14, 12:15, 13:16).

Ipak, u redovima Leotara došlo je do malog opuštanja, tako da je domaća ekipa uspjela da izgubi sa jednim golom razlike, a Leotar je došao do zaslužene pobjede. Konačan rezultat je bio 16:17.

Najefikasniji u redovima domaćina bile su Šutalo i Galić sa po 6 golova, a kod pobjednika Musić je dala 5, a Šišić 4 gola.

U narednom kolu u Trebinje dolazi ŽRK "Izviđač" iz Ljubuškog, direktni konkurent Leotaru za prvo mjesto.

RK "Čapljina": Pažin, Škipina 1, Čuljak, Kević, Skender, Pavlović 3, Šutalo 6, Ćorić, Galić 6.

ŽRK "Trebinje": Špec, K. Kojović, I. Spaić, I. Bujaković 1, Ilić, Grubačić 1, Šišić 4, Ambulija, M. Bujaković, Račić 3, S. Kojović 1, M. Spaić 1, Musić 5. Trener: Zdravko Komnenović