Futsal klub akademac.jpg

U 1. kolu Druge futsal lige Republike Srpske-grupa jug Futsal klub "Akademac" poražen je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" 1:4 (0:0) od KMF "Jahorina" iz Pala.

Ovo je bila prva zvanična utakmica Akademca, kluba koji je osnovan prije godinu dana. Onaj ko nije gledao utakmicu pomisliće da je domaćin ponižen, ali dešavanja na parketu dvorane u Bregovima bila su sasvim drugačija.

Tokom svih 40 minuta bila je to lijepa futsal predstava obje ekipe, otvoreno su igrali i jedni i drugi, a šanse pred golom Trebinjaca i Paljana su se smjenjivale kao na filmskoj traci.

Tokom prvih 20. minuta nije bilo golova, a za to su najviše zaslužni golmani.

Na početku drugog poluvremena u 21. minutu nakon asistencije Čečura, Vido Milojević je doveo domaćina u vođstvo, a to je ujedno i prvi gol ovog kluba u zvaničnim utakmicama.

Nakon ovog gola nastavilo se sa otvorenom igrom, a golmani Miladinović i Ristivojević su branili odlično. Gosti u 33. minutu dolaze do izjednačenja preko Trba u 33. minutu.

Kapiten Džudža je u 37. minutu nakon drugog žutog kartona morao da napusti parket i domaćin je ostao sa tri igrača. Gosti su to iskoristili i u istom minutu preko Košarca poveli sa 1:2.

Tada je domaćin krenui na sve ili ništa, a gosti preko Trba koji je dao dva gola u 40. minutu dolaze do pobjede od 1:4.

U narednom kolu Trebinjci gostuju u Sokocu KMF "Glasinac".

Sportska dvorana "Miloš Mrdić", 300 gledalaca. Sudije: Dušan Berak, Slobodan Vukosav. Treći sudija: Ranko Vulić. Delegat: Dušan Kojović.

Futsal akademija "Akademac": Zečević, Šešelj, Džudža, Čečur, Milojević, N. Vujović, Belović, Mandić, Bogdanović, Bokić, Miladinović, Gudelj, Orbović. Trener: Goran Bošković.

KMF "Jahorina": Riistivojević, Baričanin, Košarac, Trbo, Cerovina, Ćorović, Tešanović, Pandurević, Gluhović, Živković, Simović, Jeftović, Brčkalo, Čabarkapa. Trener: Petar Slagalo.