Zrk leotar.jpg

U 1. kolu Prve lige Republike Srpske ŽRK "Leotar" je u Tesliću igrao 19:19 (8:10) sa domaćom RK "Borja". Na otvaranju sezone mlada ekipa Leotara osvojila je prve prvenstvene bodove.

Ekipa većinom sastavljena od igračica koje su na gostovanju u Tesliću odigrale svoju prvu prvenstvenu utakmicu pokazala je da posjeduje veliki potencijal i da se u budućnosti može računati na ove djevojke.

Leotarove mlade snage predvođene jedinim iskusnim kapitenom Tanjom Ratković dale su svoj maksimum na terenu. Trebinjke su od početka utakmice vodile 0:2, i tokom prvog poluvremena održavale su tu prednost iako je dva puta bilo i četiri gola prednosti 3:7 i 5:9. Ipak se na pauzu otišlo sa rezultatom 8:10.

Leotar je u drugih 30. minuta imao prednost od šest golova 10:16, ali domaće igračice serijom 5:0 dolaze do 15:16. Nekoliko minuta prije kraja gošće su imale vođstvo od 16:19, ali čudnim odlukama sudijskog para Borja dolazi do izjednačenja 19:19 i to je bio konačan rezultat utakmice.

Najefikasniji u redovima ekipe iz Teslića bile su N. Đurić sa 9 i Nedić sa 7 golova, a kod gošći Ratković sa 12 i Brkan sa 4 gola.

U narednom kolu u Trebinje dolazi RK "Rogatica" iz istoimenog mjesta.

RK "Borja": Babić, Tomrek, N. Đurić 9, Dević, Aleksić 1, Lazić, Nedić 7, Rahmanović, Ilindić, Babić, Klječanin, Radeljak, Đekić, J. Đurić 2. Trener: M. Milošević.

ŽRK "Leotar": K. Kojović, S. Kojović 1, Šišić, Spaić, Vukoje 2, Bujaković, Grubačić, Brkan 4, Ratković 12. Treneri: Zdravko Komnenović i Boris Vuletić.