plivanje.jpg

Ukoliko razmišljate o odlasku u teretanu i generalno treninzima ali ne znate kako ćete ih tokom ljetnjih mjeseci uklopiti sa svojim rasporedom preporučujemo vam savršenu ljetnju aktivnost - plivanje.

Upoznajte se sa prednostima plivanja za fizičko zdravlje i uživajte u toplom vremenu na bazenu, jezeru ili obližnjem kupalištu.

Bićete fizički aktivni, oblikovati i jačati svoje tijelo a pritom uživati u društvu dragih ljudi i osloboditi se nakupljenog stresa.

Vaše tijelo će dobiti veću količinu kiseonika

Tokom plivanja prinuđeni smo da dišemo duboko, samim tim tijelo dobija veću količinu kiseonika koja podstiče regeneraciju i jača vaš imunitet.

Zapravo mi ne obraćamo mnogo pažnje u svakodnevnici na disanje, obično svi imamo kratak udah i tijelo ne dobija veliku količinu kiseonika što doprinosi osjećaju umora na kraju radnog dana.

Upravo vam plivanje može omogućiti zdraviji život i više energije za dnevne aktivnosti, posebno se preporučuje ljudima koji se često bore sa alergijama jer ćete povećati kapacitet pluća i ojačati ih tako da budu otpornija na spoljašnje uticaje.

Podstičete svoj um da bude u sadašnjem trenutku

Plivanje djeluje poput meditacije, kako bi opstali u vodi morate biti fokusirani na sadašnji trenutak dok vas voda opušta i vi mislite o svakom pokretu ali i udahu.

Upravo vas plivanje na duže staze može osloboditi anksioznosti i podstaći da ostanete u sadašnjem trenutku umjesto da iscrpljujete sebe razmišljajući o situacijama iz prošlosti ili živite trošeći energiju na vizualizaciju loših scenarija u budućnosti, koji se u devedeset posto slučajeva nikada ne dogode.

Vaš mozak dobija više kiseonika, postaje aktivniji i racionalni što će vam dati inspiraciju za nove kreativne projekte i volju za rad, tako da se izborite za svoje ciljeve.

Plivanjem oblikujete tijelo

Otpor vode je snažniji od otpora vazduha što podstiče vaše mišiće da duplo više rade, a samim tim u kraćem roku napreduju, tako da oblikujete tijelo i dovedete ga u željenu formu.

Kada smo kod oblikovanja tijela, imajte na umu da mnogobrojni spa centri nude opciju treninga u vodi nakon koga slijedi opuštajućih sat vremena plivanja, a često vam je na raspolaganju i sauna.

Trening u vodi, ali i samo plivanje jača srce i sve druge mišiće unutar tijela duplo brže od odlaska u teretanu i na mnogo zdraviji način, jer se tijelo u vodi opušta, što vam daje volju da nastavite sa odlascima na bazen.