v.jpg

U Trebinju je za vikend održano treće kolo BH Lige za seniore i juniore u vazdušnom oružju za 2022. godinu - Međunarodni program, na kome su strijelci OSK „Leotar“ u konkurenciji 17 BH klubova uz učešće 115 strijelaca odlično nastavili sezonu u  kategoriji seniori i juniori – vazdušni pištolj.

BH šampioni Milko Grubač, Srđan Vukanović i Pavle Merćep zajedno sa upucanih 1624 krugova u jučerašnjem kolu lige su se pozicionirali na drugo mjesto, što je odličan rezultat i šansa za visoki plasman za neku od medalja. SK Sarajevo je ostvarilo odličan rezultat od 1631 krug, dok je Gatačka Mladost sa 1540 zauzela treće mjesto.

Juniorski tim Leotara u disciplini vazdušni pištolj u sastavu Đorđe Milovanović (523), Aleksandar Kraljević (503), Milan Andrić (455) u pojedinačnom plasmanu je odlično odradio svoj nastup i zadržao pozicije u borbi za neku od prva tri mjesta.

„Pred nama je period priprema za nastavak takmičenja i nadam se još boljem rezultatu, već u jesenjem nastavku lige, ukoliko nam se ostvari plan i podignemo formu, izvjesno je da potvrdimo već osvojene norme za međunarodne nastupe u Smederevu na Grand Pri 2022.“, rekao je mladi Milovanović, kadetski BH šampion i jedan od najboljih mladih strijelaca u disciplini vazdušni pištolj u Bosni i Hercegovini.

Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom Sportskog društva "Leotar" i grada Trebinja.