Omladinski streljacki klub leotar.jpg

U finalu lige kadeta BiH u vazdušnom oružju (muška i ženska konkurencija) za 2021. godinu, koje je održano u Visokom, članovi Omladinskog streljačkog kluba  "Leotar" osvojili su tri srebrne medalje.

U disciplini vazdušni pištolj Jelena Kraljević je zauzela drugo mjesto sa prosjekom od 320,5 upucanih krugova. Prvoplasirana je bila BiH rekorderka Sofija Rakić sa fantastičnim prosjekom od 362 kruga. Treće mjesto pripalo je Naidi Vrana članici SK "Željezničar" iz Sarajeva.

„Lično sam zadovoljna sa postignutim rezultatima imajući u vidu da smo morali redukovati naše treninge i nastupe zbog situacije oko kovida. Srebrna medalja za mene znači mnogo imajući u vidu da sam u ukupnom plasmanu odmah iza Sofije Rakić iz bijeljinskog kluba 'TRB'. Do kraja godine imamo još nekoliko takmičenja tako da je realno da očekujem još dobrih rezultata", rekla jeka Kraljevićeva.

Đorđe Milovanović sa prosjekom od 338,5 upucanih krugova (vazdušni pištolj) u ukupnom plasmanu je zauzeo drugo mjesto – pojedinačno. U ekipnom plasmanu – vazdušni pištolj ekipa u sastavu Đorđe Milovanović, Aleksandar Kraljević i Milan Andrić zauzela je drugo mjesto iza ekipe Mladosti iz Gacka, dok je treće mjesto zauzela ekipa SK Zenica.

Nastupilo je 14 klubova iz BiH sa 85 strijelaca.