Ne jedete dovoljno.jpg

Izgladnjivanje postaje sve veći problem, ali se često zapostavlja. Kako da znate da je vašem organizmu potrebno više hrane?

Ovaj članak će vas provesti kroz pet znakova koji ukazuju da ne jedete dovoljno i da vaše tijelo trpi pad energije, koji može rezultirati gubitkom imuniteta. 

Vaše povrede sporo zarastaju

Ako ste se slučajno posijekli ili primjetili da vaša rana sporo zarasta to može biti zato što ne jedete dovoljno.

Svi dijelovi vašeg tijela rade zajedno, a ako vaš probavni sistem nije apsorbovao dovoljno nutritiva nećete imati dovoljno aktivnih sastojaka koji liječe.

Razdražljivi ste

Sa razdražljivošću se teško boriti i u takvim trenucima nismo svjesni sebe i okolina nema apsolutno nikakav uticaj na nas.

Razdražljivost i namćorasto ponašanje može biti rezultat nedostatka apetita tako da vaše tijelo vapi za zdravim namirnicama, a vi to ne osjećate.

Ako ste u proteklim danima razdražljivi možda vam tijelo govori da mu je potreban ukusan obrok.

Osjećate konstantan umor

Još jedan simptom kojem je teško ući u trag jeste hroničan umor.

Vašem tijelu su potrebne materije koje dobija iz hrane kako bi vas napajalo energijom.

Možda vam zapravo nije neophodna popodnevna dremka već kvalitetan obrok kako bi zadovoljili potrebe organizma i ojačali imuni sistem.

Nikad ne osjećate glad

Kada ne jedemo dovoljno nedjeljama dolazi do gubitka apetita. Ovo može pokrenuti začarani krug koji ozbiljno narušava krvnu sliku.

Zapitajte se zašto nikada niste gladni i natjerajte sebe da jedete malo po malo. Za nekoliko dana vratiće vam se osjećaj gladi i moći ćete da uživate u obrocima. 

Zimogrožljivi ste

Osjećati hladnoću je normalno tokom jeseni, hladnih zimskih dana i vjetrovitog vremena tokom ljeta. Ali ako su vaše prijateljice u lepršavim haljinama, a vi ste otišle do kuće po duks, zapitajte se da li imate smanjen apetit.

Tijelo koje pregladni nema dovoljno snage da se zagrije i zato možete postati osjetljivi na svaku promjenu temperature.