Zrk leotar.jpg

U 1. kolu Premijer lige BiH ŽRK "Leotar" je poražen u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" od ŽRK "Ilidža" iz Ilidže 21:27 (10:15).

Gošće su povele, a domaće igračice su izjednačile na 1:1. To je ujedno bilo i jedino zjednačenje. Nakon ovoga Ilidža je polako preuzela inicijativu tako da je imala i pet golova razlike (10:5, 12:7), što je bila i najveća prednost na meču.

Na odmor se otišlo sa rezultatom 10:15.

Tokom drugog poluvremena igračice Zdravka Komnenovića pokušavale su da smanje rezultat ispod tri gola razlike. To im je uspjelo samo jednom i to u 46. minutu pri rezultatu 17:19.

I kad je trebalo da malo povuku vidjelo se da su Trebinjke neiskusna i mlada ekipa kojoj nedostaje rutine i uigranosti jer bi u tim trenucima gubile loptu. Ipak, uigranost i zrelost u igri dolazi sa utakmicama, a to je pred mladim igračicama Leotara.

Do kraja utakmice gošće su povećale razliku za krajnji rezultat od 27:21.

Sudijski par: Branimir Bilić i Filip Dugandžić.Delegat: Zdravko Petković. Isključenja: Leotar 5x2, a Ilidža 4x2. Sedmerci: Leotar 5 (3), a Ilidža 8 (6).

ŽRK "Leotar": Kovač, S. Gaćina 1, Perotić 2, Kopić 3, Anđušić 4, Ratković 2, Kovačević 1, Spaić, Kisin, A. Gaćina, Grabovičkić 5, Jokišić, Jegdić 3, Brkan. Trener: Zdravko Komnenović.

ŽRK "Ilidža": Jahić, Mihajlović 1, Bujak, Hasibović, D. Janković 1, Pavlović 4, Imširović 7, Mehović 1, Hodžić, Ganić, Perla 8, Škaljić 1, Pandurević 3, A. Janković, Omerović. Trener: Elvir Baručija.