ladje trebisnjica (1).jpg

Trkama lađa i kajaka u Trebinju danas počinju “Dani Trebišnjice”, u okviru kojih će biti održani i tradiconalni skokovi sa Kamenog mosta.

Trka lađama, koja počinje u 17.00 časova kod Kamenog mosta biće organizovana u tri kategorije: za muškarce od 18 do 30 godina, za muškarce iznad 30 godina i u kategoriji žena iznad 18 godina.

Nakon dodjele nagrada poobjednicima trke lađa, biće održana trka kajacima, takođe u tri kategorije: za muškarce u velikim kajacima na 1.500 metara i za muškarce i žene u mini kajacima na 800 metara.

Skokovi sa Kamenog mosta biće održani sutra, 21. avgusta, sa početkom u 18.00 časova, nakon čega će biti priređen koncert grupe "Tri rogata" u baštama kafića "Humsko" i "La Kosta Bjanka".

Prethodiće im vatrepolo i odbojka na vodi.

Organizatori dvodnevne manifestacije "Dani Trebišnjice" su Turistička organizacija Grada Trebinja i Društvo prijatelja Trebinja uz podršku Grada Trebinja i „Barki na Trebišnjici“. Manifestaciju su pomogli i Javna ustanova Ekologija i bezbjednost, Hidroelektrane na Trebišnjici, Sportsko društvo Leotar, pivnica Humsko i kafić La Kosta Bjanka.