dani trebisnjice prijem.jpg

Gradonačelnik Mirko Ćurić organizovao je prijem za predstavnike kolektiva i pojedinaca koji su doprinijeli da se „Dani Trebišnjice“ uspješno organizuju, a da skokovi sa Kamenog mosta ponovo postanu jedan od događaja o kome se priča ne samo u gradu, nego mnogo šire.

Ćurić je rekao da je u organizaciju ove manifestacije uloženo dosta truda i energije, da je direktno ili indirektno bilo uključeno više od 50 ljudi, koji su se postarali da sve prođe u najboljem redu.

„U jednom trenutku Trebinjci su izgubili povjerenje u ovu manifestaciju. Turistička organizacija, Društvo prijatelja Trebinja i Grad su ove godine po prvi put preuzeli organizaciju na sebe i mogu slobodno da kažem da je sve odrađeno na visokom nivou“, naveo je Ćurić.

Skokovi sa kamenog mosta 202111.jpg

Prema njegovim riječima, uspjehu ove manifestacije, o kojoj priča cijeli grad već dva dana, donijela je radikla promjena njenog cjelokupnog koncepta – gdje su organizovane trke lađa, kajaka, vaterpolo i odbojka na vodi i na kraju skokovi sa Kamenog mosta kao kruna „Dana Trebišnjice“.

„Promjene se posebno tiču skokova. Imali smo 12 vrhunskih skakača. Već sad je sigurno da će ih dogodine biti mnogo više. Ljudi se sami javljaju, čestitaju na organizaciji. Svemu ovome je doprinijela nova skakaonica koju su skakači odavno tražili, profesionalni žiri, skakanje u Trebišnjicu po danu i veće novčane nagrade“, dodao je Ćurić.

On je za iduću godinu najavio nove discipline na vodi, ističući da se nada da će ova manifestacija postati jedna od brendova grada kroz koju će biti spojeni sportska takmičenja, kulturna dešavanja i istorijsko blago koje se nalazi uz samu rijeku.

Ćurić je zaslužnim predstavnicima kolektiva i pojedincima uručio zahvalnice, koje su dobili i članovi žirija – Lorens Listo, Petar Čolović, Želimir Popov Magi, Dražen Šegrt i Boban Brnjoš, te sekretar žirija Rade Ćuk.

„Skakaonicu čija je visina oko pet metara napravila je firma 'Monting energetika' koja je u vlasništvu našeg sugrađanina Ranka Bošnjaka. Jednu ovakvu skakaonicu mogu da izrađuju i montiraju isključivo firme koje posjeduju odgovarajuće licence i to nam je važno jer smo to uradili ovdje i nisu nam trebali izvođači sa strane“, naveo je Ćurić.

skakaonica.jpg

On je kazao da su radnici HET-a u cjelosti očistili korito rijeke između mostova, a po nalogu ovog preduzeća su i ronioci iz Ronilačkog kluba „Posejdon“ uklonili dva puna kamiona kabastog otpada.

Dane Trebišnjice  su obezbjeđivali radnici Sektor sekjuritija i to bez naknade, te radnici Ekologije i bezbjednosti, Ronilačkog kluba „Posejdon“ i Sportskog ribolovnog društva „Trebinje“. Na licu mjesta bili su i vatrogasci, te pripadnici Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja.

Za regulaciju saobraćaja bili su zaduženi pripadnici trebinjske policije.

Skokovi sa kamenog mosta 202113.jpg

Radnici Elektrohercegovine pružili su svu neophodnu ljudsku i tehničku podršku u organizaciji skokova, dok su članovi Sportskog društva Leotar iskordinisali sportska nadmetanja u vaterpolu i odbojci na vodi.

Posebna zahvalnost upućena je „Gradu sunca“ koji je obezbijedio smještaj za učesnike sa strane, te Obradu Staniću ispred „Barki na Trebišnjici“ na svesrdnoj podršci u organizaciji ovog događaja.

dani trebisnjice trke ladja i kajaka 2021 (6).JPG

Logo manifestacije i njeno brendiranje djelo su ekipe iz firme TQ.net predvođene Tijanom Miladinović. Održavanje manifestacije pomogli su i pivnica Humsko, kafić La Kosta Bjanka, hotel „Leotar“, Kajak-kanu klub „Trebišnjica“, Plivački i vaterpolo klub „Leotar“, ŽOK „Leotar“, OOK „Leotar“ i Javna ustanova „Bazeni“.

logo.jpg

Voditelj programa bio je Vedran Mihojević, za dobre vibracije zahvalnost ide Vuku Milivojeviću, dok je za ozvučenje bio zadužen Marko Resković. Video produkcija djelo je Srđana Gurovića, za kadrove iz drona bio je zadužen Živko Drapić, a za fotografije Predrag Mucović.

Organizacijom „Dana Trebišnjice“ rukovodili su načelnik Odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo Bojan Vučurević, načelnik Odjeljenja za kulturu, sport, mlade i obrazovanje Slađana Skočajić, ispred Turističke organizacije Žarko Vico te ispred Stručne službe gradonačelnika Božo Morić.

Organizaori ovog dvodnevnog događaja bili su Turistička organizacija na čelu sa direktorom Mirjanom Puticom i Društvo prijatelja Trebinja na čelu sa predsjednikom Mihajlom Tešanovićem, uz podršku Grada Trebinja na čelu sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem.