Zrk leotar .jpg

U 9. kolu Prve lige Republike Srpske ŽRK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" deklasirao lidera prvenstva ekipu ŽRK "Dubica" iz Kozarske Dubice rezultatom 31:21 (16:10). Pobjedom je ekipa Zdravka Komnenovića nanijela prvi poraz ekipi Dubica.

Ozbiljnim i odgovornim pristupom igri Leove igračice su od prvog trenutka krenule silovito i agresivno kako u ofanzivnom tako i u odbrambenom dijelu igre, što je i bio glavni ključ uspjeha.

Dubičanke su u prvih 20. minuta uspjele da postignu samo pet pogodaka preko izuzetno snažne odbrane Leotara. U 27. minutu bilo je 6 pogodaka više za domaćina, a na odmor se otišlo pri rezultatu 16:10.

Drugo poluvrijeme je nastavljeno sa odličnom igrom domaćih igračica u kome je šuterski dominirala Anđušić, a tempo igre održavala je Jegdić sa izuzetno motivacionim nastupom kako u odbrani tako i u napadačkoj ulozi.

Vrijedno je spomenuti odlične odbrane Kovač koja je branila većim dijelom susreta, ali i atraktivne odbrane mlađane Kisin koja je opravdala dobijenu minutažu.

Nakon 60. minuta na semaforu je pisalo 31:21. Leotar se tako revanširao Dubici za jesenji poraz u gostima (25:30) i pokazao je da je najkvalitetnija ekipa u ligi iako neki nedobronamjerni faktori u ligi pokušavaju da to ospore za zelenim stolom.

Narednu utakmicu Leotar igra u Derventi protiv istoimene ekipe.

ŽRK "Leotar" : Kovač 7 odbrana, Spaić, Bulajić, Brkan, Anđušić 9, Ćorović 3, Ratković 1, Kovačević 6, Boro 8, Kisin 3 odbrane, Špec, Gaćina, Jegdić 4. Trener: Zdravko Komnenović.

ŽRK "Dubica": Marin 1, Karan 2, Grbić 2, Milanković 1, Kondić, Majkić 2, Zmijanjac, Maksimović 5, Babić 6, Barudžija 2, Misirača. Trener: Boris Suvajac.