Kmf leotar kmf doboj.jpg

U drugoj finalnoj utakmici doigravanja Prve lige Republike Srpske KMF "Doboj" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pobijedio KMF "Leotar 4:6 (2:5) i na taj način postao prvak Republike Srpske i novi premijerligaš BiH.

Budući da su Dobojlije dobile i prvu utakmicu sa 5:1 oni će od naredne sezone igrati u najjačem rangu malog fudbala u BiH.

Ova utakmica bila je od velike važnosti za obje ekipe i domaćin je ušao nervoznije, a to su gosti iskoristili. Poveli su u 7. minuta preko Marića čiji je šut iskosa sa lijeve strane završio u mreži domaćina. Pet minuta kasnije sam je ostao Mehmedović i to je bilo 0:2. Treći pogodak gosti su dali u 14. minutu preko Omerčića, a u 17. minutu Marić je dao svoj drugi, a četvrti za svoju ekipu.

Domaćin je smanjio u 18. minutu preko Milića uz Čečurovu asistenciju.

U 20. minutu Buljubašić je iz sedmerca poslao loptu u mrežu domaćina za 1:5. Samo nekoliko sekundi kasnije Savo Andrić je asistirao Miliću i na semaforu je pisalo 2:5. To je bio i rezultat prvih 20. minuta.

Tokom drugog poluvremena domaćin je krenuo na sve ili ništa. Tek u 32. minutu uspjelo im je da smanje rezultat preko Cimirota nakon asistencije Sava Andrića za 3:5. Dva minuta kasnije ponovo je asistent Savo Andrić, a realizator Čečur za 4:5.

Nakon ovoga gola ušla je panika u redove gostiju, a ređale su se šanse, stative. Ipak nijedna lopta nije završila u golu gostiju, Gosti su deset sekundi prije kraja preko Todića postigli gol za 4:6.

KMF "Leotar": Perišić, Savo Andrić, Srđan Andrić, Milojević, Zečević, Đurić, Čolović, Milić, Čečur, Ninković, Cimirot, Drašković, Vico, Miladinović. Trener: Dragan Spaić.

KMF "Doboj": Bogdanović, Marić, Buljubašić, Martić, Nikić, Omerčić, Mehmedović, Todić, Radić, Jugović. Trener: Aleksandar Ristić.